Rețetă de clătite americane pufoase, fără gluten și lactoză. Un desert rapid și sănătos
Reteta de pancakes sau clatite americane este ideala pentru micul dejun sau pur si simplu pentru gustare. Într-un secol în care se prepară tot felul de deserturi sofisticate, clătitele dovedesc că trec testul timpului și reușesc să se mențină pe primele locuri în preferințele culinare ale multora dintre noi, indiferent de vârstă.
- Rețetă de clătite americane pufoase, fără gluten și lactoză
- Un desert rapid și sănătos
În America, clătitele sunt cunoscute sub numele de “Pancakes”, “Flapjack” sau “Hotcakes”, iar secretul lor este un ingredient minune, un agent de dospire, de obicei praf de copt, care ajută clătita să fie puțin mai groasă și, în același timp, pufoasă. Se servesc la micul dejun, de obicei cu diferite toppinguri, cum ar fi uleiul de arțar, untul sau sosul de ciocolată și vanilie ori cu fructe proaspete. Noi vă propunem să încercați o rețetă de clătite americane pufoase, fără gluten și lactoză. Un desert rapid și sănătos.
Ingrediente:
- 250g făină fără gluten;
- 2 banane, coapte;
- 1 linguriță praf de copt;
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu;
- 3 Linguri îndulcitor de stevia;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 1 lingurita extract de rom;
- 1 Lingura ulei de cocos, topit;
- apa sau lapte vegetal;
- toppinguri la alegere: ciocolata, fructe, crema de vanilie, dulceata (optional)
- ulei;
Mod de preparare:
Se pun bananele în blender. Făina fără gluten se adaugă într-un bol mai mare. Se pun apoi bananele pasate și restul ingredientelor, și se amestecă bine cu ajutorul unui mixer de mână. Daca amestecul nu are consistenta ca de iaurt fluid, atunci mai adauga putina apa sau lapte vegetal.
Foloseste o tigaie anti-aderenta de clatite.
Adauga uleiul in tigaie, unge tigaia si apoi scurge uleiul inapoi intr-o cescuta.
In functie de marimea tigaii, poti face 2-3 clatite in acelasi timp.
Adauga cate jumatate de polonic de compozitie in tigaia incinsa si roteste-l usor apoi peste aluat pentru a-i da o forma rotunda clatitei. Nu intinde prea mult aluatul. Clatitele ar trebui sa aiba aprox. 10 cm in diametru.
Lasa clatita la rumenit aprox. 1 minut pe o parte, pana devine aurie, iar apoi cu ajutorul unei palete si a unei furculite, intoarce-o si pe partea cealalta.
Scoate clatitele si pune-le pe un prosop de hartie.
Procedeaza la fel pana se termina tot aluatul. Nu uita sa ungi tigaia cu ulei intre reprizele de prajit.
Poti folosi ce toppinguri doresti: ciocolata, fructe, crema de vanilie sau dulceata!
Citește și Trucul gospodinelor. Ce să faci ca să nu se lipească clătitele de tigaie