Rețetă de conopidă la cuptor. Iese mai delicioasă decât carnea
Publicat pe 23.02.2025 la 16:38 Actualizat pe 23.02.2025 la 16:38
Conopida nu este gătită des în România și de cele mai multe ori, este pusă la murat. Totuși, conopida are un gust delicios și dacă este gătită, iar una dintre cele mai populare rețete este cea la cuptor, pentru care ai nevoie de doar câteva ingrediente.
- Cea mai simplă rețetă de conopidă la cuptor
- Cum să o pregătești cu câteva ingrediente
Conopida nu se numără printre preferințele tuturor și de cele mai multe ori, este pusă la murat toamna. Conopida poate fi, însă, și gătită, dar trebuie să te asiguri că o gătești corect pentru a deveni moale.
Conopida face parte din familia cruciferelor, alături de broccoli și varza de Bruxelles și au mai multe beneficii pentru sănătate. Una dintre cele mai simple metode de a găti conopida este de a o pune la cuptor împreună cu cașcaval ras și smântână.
Rețetă de conopidă la cuptor
Ingrediente:
- o conopidă
- sare
- piper
- smântână cu 20% grăsime
- unt
- cașcaval ras
- pesmet
- ouă
Mod de preparare:
Pentru început, se desfac buchețele din conopidă și se pun într-o oală cu apă rece în care se adaugă și sare. Se lasă pe foc pentru maxim cinci minute, iar mai apoi se scot.
Într-un bol, se toarnă apă rece și se scot buchețelele de conopidă și se lasă în apă rece pentru câteva minute. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, se ia un vas termorezistent și se pune unt moale.
Se pune conopida în tavă, se adaugă și pesmet, iar mai apoi se pune deasupra și cașcavalul ras, dar și printre buchețele de conopidă. Se pune din nou unt și se pregătește un sos de smântână în care se adaugă și două ouă.
Se toarnă sosul pe deasupra și se mai pune o mână de cașcaval, iar mai apoi poate fi pusă tavă la cuptor pentru jumătate de oră cel puțin la 180 de grade Celsius.
Atunci când s-a gătit, vei observa că a prins o crustă aurie. După ce este gata, se scoate și se lasă la răcit puțin pentru că va fi mai ușor să o tai. Conopida la cuptor poate fi servită și caldă, și rece, alături de o salată.