Live acum XNS
Prime time 19:00 Petrecem in familie
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Ingredientul secret pe care îl folosește prezentatoarea TV în compoziția acestui desert

Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Ingredientul secret pe care îl folosește prezentatoarea TV în compoziția acestui desert

Publicat pe 15.01.2024 la 19:27 Actualizat pe 15.01.2024 la 19:27

Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi în această perioadă în care ne aflăm, noi îți propunem crema de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Iată cum se prepară!

Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea

YouTube

Crema de zahăr ars este o rețetă veche, simplă, dar extrem rapidă cu o cremă fină, perfectă, onctuoasă și aromată. Aceste desert este extrem de iubit în România, și nu numai.

Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea

Este una dintre cele mai cunoscute femei din showbiz-ul de la noi din țară, un om de televiziune de succes, dar și o gospodină desăvârșită. În plus, este dispusă să își dezvăluie secretele culinare cu fanii. Află cum poți să prepari rețeta specială de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea.

Vă propun o rețetă adusa tocmai din Franța. Daca sunteți amatori de cremă de zahar ars, vă propun o cremă puțin mai fină, mai delicată și nobilă. O variantă franțuzească și anume, Crème Brullee. Se va face pe deasupra cu o crustă de zahar pe care trebuie să o spargeți. Este o nebunie întreagă! Aveți nevoie de foarte puține ingrediente.”, a fost introducerea Gabrielei Cristea, pe pagina sa de YouTube.

Ingrediente

- patru gălbenușuri;

- 80 grame de zahăr brun;

- 500 mililitri de smântână pentru gătit cu 33% grăsime;

- esență de vanilie.

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de cremă de zahăr ars conform rețetei Gabrielei Cristea, trebuie să ai la îndemână toate ingredientele necesare desertului.

Apoi, se ia cutia de smântână și o punem într-un recipient care se așeză pe foc. Trebuie să știți că aceasta se încălzește, nu se fierbe. După aceea, punem într-un bol cele patru gălbenușuri și cele 80 de grame de zahăr pe care le amestecăm bine.

În continuare, se încinge cuptorul la 150 de grade Celsius și se pune și o oală cu apă pe foc. Urmează pasul în care se coace pentru un timp de aproximativ o oră compoziția, însă, atenție că ea nu trebuie să fie foarte coaptă.

După ce s-a topit zahărul, se adaugă smântâna puțin câte puțin. Se pun, după aceea, în tavă mai multe recipiente mici și compoziția se adaugă într-un vas care are gură de scurgere, pentru a fi mai ușor de turnat.

Desfacem cutia de smântână, eu am de 33% grăsime și trebuie să fie de gătit, nu cea acrișoară. O punem într-un recipient pe care îl așezam pe foc. Mare atenție, doar încălziți smântână, nu o fierbeți! Avem nevoie doar de gălbenușuri, pentru aceasta rețetă.

Cântărim apoi 80 de grame de zahăr. Într-un bol amestecăm gălbenușurile și zahărul. În smântâna încălzită o să adaug esență de vanilie. Amestecați până se topește tot zaharul din gălbenușuri. Am pus cuptorul să se încingă la 150 de grade și am mai pus și o oala cu apa pe foc, pentru că o să fac un bain-marie la cuptor. O să le coc aproximativ o oră, nu trebuie să fie foarte coaptă compoziția.

Trebuie să fie destul de moale și cremoasă. Acum, după ce am bătut bine zaharul cu gălbenușurile, încep să pun smântâna puțin cate puțin. Avem grijă să nu facem omletă. Am pus în tavă mai multe recipiente mici și compoziția am adăugat-o într-un vas care are gură de scurgere, pentru a fi mai ușor să torn. Nu trebuie să puneți mai mult de un cm de cremă în fiecare formă. Trebuie să fie fină și delicată. Mâncăm franțuzește!”, a explicat Gabriela Cristea.

La final, se toarnă apă fierbinte în tava cuptorului, astfel încât vasele mici să stea în lichid, ca la bain-marie. Crema se scoate din cuptor după 45, chiar 50 de minute. Vasele cu crema de zahăr ars se țin apoi la frigider cel puțin o oră, astfel încât să se răcească complet.

Le-am scos și acum facem crusta de zahar. Luam zahăr și punem deasupra”, a explicat prezentatoarea, în timp ce a folosit arzătorul pentru a topi zahărul presărat peste cremă. După acest pa

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Rețeta de cremă de zahăr ars a Gabrielei Cristea. Ingredientul secret pe care îl folosește prezentatoarea TV în compoziția acestui desert
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Horoscop
Sezonul Scorpionului a început. Zodiile care vor trece prin transformări majore până pe 22 noiembrie
  • Sezonul Scorpionului a început pe 23 octombrie și se termină pe 22 noiembrie
  • Ce impact are asupra zodiilor
Showbiz intern
Cristina Cioran a reacționat, după ce a fost criticată că nu mai are răbdare cu doi copii. Vedeta a declarat acum câteva săptămâni că îl vrea și pe al treilea
  • Cristina Cioran, criticată că nu are răbdare cu doi copii
  • Cum a reacționat vedeta
Stiri interne
O altă mamă care a născut la spitalul unde a murit Mădălina, la un pas de tragedie. Ce a pățit imediat după venirea pe lume a fiicei sale: „Retrăiesc și astăzi momentul”
  • Monica a născut acum 16 ani la spitalul unde a murit Mădălina
  • Ce a pățit femeia, imediat după nașterea fiicei sale
Emisiuni TV
Mireasa - Capriciile iubirii. Gabriela și Virgil au fost eliminați. Ce regret are fostul concurent: „Nu sunt egoist”
  • Gabriela și Virgil au fost eliminați astăzi de la Mireasa
  • Ce regret are fostul concurent
Stiri internationale
NASA ar fi lansat o sondă de apărare pentru a proteja Pământul de o cometă. De ce a fost adăugată pe lista de pericole
  • NASA ar fi lansat o sondă de apărare pentru a proteja Pământul de o cometă
  • 3I/ATLAS i-a uimit pe specialiști
Stiri internationale
Atac armat la Universitatea Harvard. Un bărbat pe bicicletă ar fi împușcat o persoană
  • Atac armat la Universitatea Harvard
  • Un bărbat ar fi deschis focul de armă
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Bianka şi Tony, găsiţi morţi unul lângă altul într-o maşină. Se ştiau din copilărie şi aveau planuri de viitor
recomandare pe as.ro
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: “Sunt recunoscător”
Romania TV
Cine este angajatul la stat din România, fost electrician, care are un salariu DUBLU faţă de Nicușor Dan: Poate președintele nu e plătit suficient
Romania TV
Ozana Barabancea nervoasă, după ce fanii i-au spus că seamănă cu o păpușă de ceară, că își editează pozele: Dacă m-ați vedea în realitate, ați înghiți în sec, amărâtelor, coțohârlelor!
recomandare pe antena3.ro
Femeia acuzată că și-a ucis 11 soți spune acum că, de fapt, nu-și amintește de câte ori a fost căsătorită, dar nimeni nu mai trăiește
recomandare pe antena3.ro
O româncă mutată de 12 ani din țară povestește cum a primit permis de conducere în 45 de minute și pașaport în 20, direct pe aeroport
recomandare pe antena3.ro
Polițistul care l-a prins pe agresorul livratorului străin povestește pas cu pas ce s-a întâmplat. Bătăușul și-a chemat în ajutor mama
recomandare pe playtech.ro
Ajutor pentru încălzire 2025. Unde se depun actele
recomandare pe playtech.ro
Cele mai profitabile ore pentru Uber și Bolt. Când merită cu adevărat să ieși pe traseu
recomandare pe redactia.ro
Durere fără margini în familia fraților Pian. Ce s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de moartea mamei lor
recomandare pe redactia.ro
Trei ceasuri rele pentru o zodie marți. Va suferi teribil
recomandare pe Ciao.ro
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Ce a văzut toată lumea după ce prezentatoarea TV s-a întins prea tare. „Mi s-a rupt bluza”
recomandare pe bzi.ro
Irina Columbeanu le răspunde dur celor care o acuză că nu-și ajută tatăl: „Niște frustrați, nu avem ce discuta!“
recomandare pe bzi.ro
Alina Pușcău, secretul siluetei de invidiat, la 43 de ani! Face asta de patru ori! – GALERIE FOTO
recomandare pe dailybusiness.ro
Cea mai ieftină chirie din România este de 500 de lei/ lunar. În ce oraș se află garsoniera
recomandare pe dailybusiness.ro
Încă un trend ucigaş ia amploare în mediul online. „Mukbang”, fascinaţia pentru cantităţile uriaşe de mâncare
recomandare pe Jurnalul.ro
Cea mai potrivită carieră, în funcție de luna nașterii
recomandare pe a1.ro
Carmen Brumă a întors toate capetele la un eveniment de la Palatul Parlamentului. Detaliul care i-a pus în evidență silueta