Rețeta de dulceață de ardei iute a lui chef Cătălin Scărlătescu! Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru un preparat ca la carte
Ardeiul iute are o mulțime de beneficii pentru sănătate și, pe lângă asta, este extrem de popular pentru capacitatea lui de a îmbunătăți gustul oricărei mese cu aroma fierbinte. În acest articol vei afla care este rețeta de dulceață de ardei iute a lui chef Cătălin Scărlătescu. Ce ingrediente sunt necesare și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat ca la carte.
- Cum să prepari dulceață de ardei iute fix ca cea a lui Cătălin Scărlătescu
- De ce ingrediente ai nevoie
- Pașii pe care trebuie să îi urmezi
Ardeiul iute are numeroase beneficii pentru sănătate printre care: îmbunătățește sănătatea digestivă și metabolismul, atenuează migrenele, poate reduce riscul de cancer, combate infecțiile fungice, răcelii și gripa, oferă ameliorarea durerilor articulare, combate inflamația, susține sănătatea cardiovasculară, poate îmbunătăți funcțiile cognitive, poate îmbunătăți longevitate, promovează creșterea globulelor roșii, îmbunătățește sănătatea oculară și menține părul și pielea sănătoase și nu numai.
Cum să prepari dulceață de ardei iute fix ca cea a lui chef Cătălin Scărlătescu
Ingrediente:
- 1 kg ardei iuţi (toate culorile, roşii, verzi sau portocalii)
- 0,5 kg ardei capia mici, de preferat să fie puțin iuţi
- 1 kg zahăr
1 l oţet alb de 9 grade
Mod de preparare:
- spală ardeii și curăță-i de cotoare, seminţe şi nervuri.
- toacă-i apoi mărunt la cuţit şi pune-i într-un castron.
- într-o cratiţă smălţuită sau de inox, de 4-5 litri, pregătește siropul dintr-un kilogram de zahăr şi un litru oţet.
- lasă-l să fiarbă aproxiamtiv 20-25 minute, după care pune ardeiul tocat. Amestecă bine cu o lingură inoxidabilă, lasă să dea câteva clocote, după care trebuie să închizi focul, să acoperi cratiţa şi să o lași să se odihnească 2-3 ore, timp în care are loc fenomenul de plasmoliză.
- după aproximativ trei ore, pune la fiert dulceaţa descoperită, la foc domol, până se leagă și las-o aproximativ 40-50 minute.
- închide focul când e gata şi las-o să se răcească, după care pune-o în borcane sterilizate, apoi sigileaz-o şi depoziteaz-o în loc răcoros, întunecos şi uscat.