Rețetă de dulceaţă de cartofi dulci cu vanilie! Un desert inedit și delicios
Cartofii dulci sunt hrănitori, și conțin vitamina A, vitamina C și mangan. De asemenea, au proprietăți anticancerigene și pot promova funcția imunitară și alte beneficii pentru sănătate. În rândurile de mai jos vei afla cum să faci dulceaţă de cartofi dulci cu vanilie și de ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert inedit și delicios.
- Cum să faci dulceață de cartofi dulci cu vanilie
- Un desert inedit și delicios
Dulceața de cartofi dulci poate fi o modalitate excelentă de a folosi aceste legume pentru a face un desert pe care să îl mănânci apoi cu pâine prăjită, brioșe sau biscuiți. Cea mai bună parte este că este foarte ușor de făcut!
Rețetă de dulceaţă de cartofi dulci cu vanilie
Ingrediente:
500 gr cartofi dulci
400 gr zahăr
150 ml apă
1/2 linguriță vanilie
1 lingurita extract de scorțișoară
Mod de preparare:
1. Curățați și spălați cartofii dulci apoi tăiați-i bucăți.
2. Îi puneți apoi într-o cratiță și acoperiți cu apă cu sare. Odată ce bucățile de cartofi dulci sunt fragede, le scurgeți și le pasați.
3. Faceți un sirop cu zahărul și 150 ml apă și apoi îl turnați peste piureul de cartofi dulci. Adăugați scorțișoară și vanilie și gătiți timp de 25 de minute, amestecând din când în când. Se pune in borcane sterilizate.
Atenție! Pasul esențial care nu trebuie sărit: este sterilizarea! Previne orice deteriorare a produsului introdus într-un borcan. Metoda bunicilor noastre constă în fierberea apei și scufundarea borcanelor și a capacelor în ea timp de cel puțin 10 minute, apoi lăsarea lor să se usuce la aer pe o cârpă curată.
O altă metodă modernă este să umpleți oala cu apă și apoi să o puneți într-un cuptor cu microunde. Se încălzește apa până dă în clocot, apoi se mai adaugă încă un minut sau două.