De ce trebuie să consumi cartofi dulci în loc de cartofi normali. Ce beneficii uimitoare au
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 24.06.2023 la 14:10
Actualizat pe 24.06.2023 la 14:10
Cartofii sunt printre cele mai căutate alimente, iar oamenii îi gătesc mereu în multe feluri. A început și sezonul cartofilor dulci, pe care trebuie să îi alegi în favoarea celor normali. Aceștia au o mulțime de beneficii, pe care nu trebuie să le ratezi.
- Ce beneficii au cartofii dulci
- Alimentul care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie
Cu toții știm cât de importanți sunt cartofii, mai ales atunci când ai rămas fără idei de gătit. Aceștia sunt foarte versatili și se gătesc ușor, iar nutriționiștii sunt de părere că aduc un aport semnificativ de nutrienți în organism, dacă sunt consumați cu limită. Însă, ceea ce nu știu mulți oameni este că ar trebui să consume cartorfi dulci în locul celor normali, din mai multe motive.
De ce trebuie să consumi cartofi dulci în loc de cartofi normali
Cartofii sunt nelipsiți din bucătăria oamenilor, iar acum au ocazia să cumpere cartofi dulci din magazine, având în vedere perioada din an în care ne aflăm. Specialiștii îi recomandă pe aceștia în locul celor normali datorită unor beneficii care pot fi observate și datorită culorii. Cartofii dulci au o nuanță roșie datorită conținutului de beta-caroten. Acesta este un antioxidant util pentru organism, deoarece luptă împotriva radicalilor liberi.
De asemenea, cartofii dulci conțin o cantitate mare de licopen, care ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Mai mult, conțin și cantități mari de minerale, printre care fosfor, calciu, magneziu, fier, și vitaminele B, C și E.
Aceștia pot fi și utili pentru o dietă echilibrată, deoarece ajută la absorbția zahărului din organism. Însă, cei care vor să piardă în greutate, trebuie să îi consume cu atenție din cauza carbohidraților.
De ce nu trebuie să depozitezi cartofii în frigider
Depozitarea cartofilor este o sarcină dificilă, deoarece riscă să se strice dacă acest lucru nu se face corect. Ei bine, unul dintre locurile în care nu trebuie, sub nicio formă, să depozitezi cartofii este frigiderul.
Dacă se întâmplă acest lucru, riști ca amidonul din cartofi să se transforme în zahăr. Cartofii se depozitează în locuri cu multă răcoare și ferite de soare, cum ar fi debaraua. Dincolo de cartofi, nici roșiile nu trebuie depozitate în frigider. Pe lista celor interzise se află și ciocolata sau gemul.
Citește și: De ce e bine să pui oțet când prăjești cartofii. Puține gospodine au auzit de acest truc