Rețetă de fursecuri simpli, de post. Desertul îți va aminti de copilărie
Rețeta de fursecuri de post este delicioasă și îți va aduce aminte de copilărie. Ai nevoie de câteva ingrediente și desertul va fi gata într-un timp redus.
- Rețeta de fursecuri simpli de post
- Desertul îți va aminti de copilărie
Fursecurile se numără printre deserturile preferate ale românilor și au un gust delicios. Ele se prepară în doar câteva minute și nu ai nevoie de niciun talent în bucătărie. Fiindcă ne aflăm în perioada de post, se pot consuma fără nicio grijă, având ingrediente care nu provin de la animale.
Ingrediente
- 200 de gr unt de cocos
- 320 de gr făină
- 100 gr zahăr brun
- Jumătate de plic praf de copt
- Coaja de lămâie
Mod de preparare
Într-un bol se pune untul de cocos, apoi se adaugă făina și se încorporează foarte bine. Acest proces va dura timp de câteva minute. Se adaugă zahărul brun, jumătate de plic de praf de copt, coaja de lămâie și se amestecă încontinuu. Aluatul trebuie să fie unul mai moale și fraged.
Se pune tot aluatul într-un posh și se formează ca o „floare” în tavă, tapetată anterior cu foaie de copt. Deasupra se adaugă o bucățică de rahat și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă timp de 20 de minute. În locul rahatului se poate adăuga și bucățele de ciocolată. Când sunt gata se lasă la răcit și se tapetează cu zahăr pudră.