Rețetă de mâncare de fasole verde cu pui. Preparat delicios și rapid
Dacă vrei să gătești ceva rapid, dar foarte delicios, atunci îți recomandăm o rețetă simplă de mâncare de fasole verde cu pui. Iată de ce ingrediente ai nevoie și care e modul de preparare.
- Mâncare de fasole verde, rețetă simplă și delicioasă
- De ce ingrediente ai nevoie
E timpul pentru o nouă rețetă gustoasă, dar care se prepară și foarte simplu. Nu vei avea nevoie de prea multe ingrediente, însă rezultatul cu siguranță cel la care nici măcar nu te aștepți. Poți servi mâncarea de fasole verde cu pui atât cu orez ori cu cartofi sau piure.
Ingrediente
- 700 de grame de carne de pui
- 1 kilogram de fasole verde
- o ceapă
- 4 roșii mari
- 5 căței de usturoi
- o legătură de pătrunjel
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare pentru rețeta de mâncare de fasole verde cu pui
Mai întâi de toate vom tăia carnea de pui în bucăți de câte o porție, după care o vom condimenta cu sare și piper. Într-o tigaie vom pune două linguri de ulei și o ceașcă de apă. Carnea urmează să se gătească timp de 20 de minute până când apa începe să scadă și puiul se rumenește.
Cât timp carnea e la gătit se vor pune 4 roșii la opărit. Turnăm puțină apă la fiert și scufundăm roșile în apa clocotită timp de trei secunde. Se curăță ulterior roșiile de coajă și se taie în cubulețe.
Vom tăia o ceapă solzișori și vom zdrobi ulterior 5 căței de usturoi. Se va pune într-o cratiță ceapa la călit împreună cu usturoiul alături de o lingură din ulei rămas de la carne.
Adăugam un kilogram de fasole verde și vom pune apă până la nivelul păstăilor de fasole. După ce apa începe să fiarbă se adaugă și roșiile tăiate cuburi și se vor lăsa să dea în clocot.
La final adăugăm bucățile de carne și vom lăsa mâncarea la foc mic timp de 15 minute sau până când aceasta începe să scadă. La final se gustă și se condimentează cu sare și piper dacă mai e nevoie și se oprește focul. Se presară pătrunjel peste mâncare, iar ulterior preparatul poate fi servit cu orez sau cu cartofi ori piure.