Rețetă de mâncare de gutui. Un preparat special, neașteptat de gustos
Fructele sunt cel mai des utilizate pentru prepararea deserturilor, dar unele dintre ele pot fi folosite cu succes în feluri de mâncare. Gutuile sunt astfel de fructe, iar partea cea mai bună este că rețeta pentru mâncarea de gutui este extrem de simplă.
- Mâncare de gutui delicioasă
- Rețeta unui preparat special
Dacă vrei un fel de mâncare pe care îl poți face ușor, în cel mult jumătate de oră, mâncarea de gutui respectă aceste criterii și este o alegere ideală pentru perioada postului. Poate ești obișnuit ca gutuile să fie folosite doar pentru dulceață, dar ele pot fi ingredientul principal al unui fel de mâncare gustos, care poate fi folosit și pe post de garnitură.
Rețetă de mâncare de gutui
Ingrediente
- 5 gutui
- 5 linguri de zahăr
- 2 linguri amidon alimentar
- 50 ml ulei
- scorţişoară- un baton
- 1/2 litru de apă
- un praf de sare
Mod de preparare
Primul pas este spălarea gutuilor, până se înlătură puful. Apoi, se taie în două, se curăţă de sâmburi și se taie felii de un centimetru grosime.
Într-o cratiță, se caramelizează zahărul uşor pe foc mic și se adaugă gutuile, apoi se pune batonul de scorţişoară şi apa. Amestecul se lasă să fiarbă în câteva clocote, doar câteva minute, după care se ia cratiţa de pe foc.
Se încălzeşte uleiul într-o altă cratiță și se adaugă amidonul amestecând ca să nu se prindă. După un minut, se pune peste amestecul cu ulei și amidon compoziţia cu gutuile, se adaugă sarea şi se lasă la fiert 10 minute, până se înmoaie gutuile.
După gusturi, se poate reduce sau suplimenta cantitatea de zahăr. Și cantitatea de apă se oate schimba, astfel că se mai poate adăuga în timpul procesului de fierbere, dacă se îngroaşă prea tare.