Rețetă de mâncare de vinete cu roșii și usturoi. Preparatul se gătește foarte rapid
Dacă ai poftă de o mâncare bună și care se prepară foarte repede, atunci îți recomandăm mâncare de vinete cu roșii și usturoi, un preparat gustuos și cu care îi vei surprinde și pe cei dragi.
- Rețetă simplă și rapidă
- Preparat delicios pentru zilele de vară
Mâncarea de vinete cu roșii și usturoi sau tocănița de vinete e un preparat ce se prepară foarte repede, dar care e și foarte bun. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar timpul de gătire e unul relativ mic.
Ingrediente
- 4 vinete mici
- o ceapă medie-mare
- 6 linguri de ulei
- 3 roșii medii
- 100 de ml de apă
- 4 căței de usturoi
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 50 de ml suc de roșii mai gros
Mod de preparare pentru rețeta de mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Pentru început vom curăța vinettele de coajă doar parțial, lăsând dungi de coajă pe acestea. După care vom tăia vinetele în cubulețe și se punem într-un castron cu apă și sare în jur de 30 de minute.
Vom toca ceapa mărunt și o vom căli în două linguri de ulei. Se decojesc ulterior și roșiile și le vom tăia și pe acestea cubulețe. După ce le-am tăiat, se vor pune roșiile tocate peste ceapa călită și se vor lăsa la foc mic pentru două minute. Se toarnă 100 de ml de apă și le lăsăm alte cinci minute la foc mic, iar în acest timp scurgem vinetele de apă.
Vom pune vinetele la călit la foc mic până când se vor rumeni ușor, apoi se adaugă usturoiul trecut prin presă, dar și roșiile. Se toarnă și sucul gros de roșii și se lasă în jur de două minute pe aragaz.
La final se oprește focul și se adaugă pătrunjelul verde tocat, iar apoi se pune mâncarea de vinete cu roșii și usturoi în farfurii. Acest preparat se servește cu pâine și cald, dar poată fi însoțit și de un pahar de vin alb.