Rețetă de orez cu varză de post. Ce trebuie să faci ca boabele să nu se lipească
În perioada postului ai la dispoziție câteva preparate foarte delicioase pe care poți să le gătești. Orezul cu varză este o alegere perfectă, mai ales pentru cină, căci nu are multe grăsimi. Iată la ce truc trebuie să apelezi dacă vrei ca boabele să nu se lipească.
- Cum gătești cel mai delicios orez cu varză
- Ce trebuie să faci să aibă o aromă intensă
- Cea mai ușoară rețetă
Orezul este ingredientul de bază în perioada postului, căci este versatil și poate fi gătit în multe feluri. O rețetă foarte des aleasă de către gospodine este orezul cu varză, un preparat ideal pentru Postul Crăciunului.
Rețetă de orez cu varză pentru post
În perioada Postului Crăciunului este destul de greu pentru creștini să găsească preparate delicioase de care să se bucure până la marea sărbătoare. Așadar, orezul cu varză le vine în ajutor, fiind o rețetă simplă, care se gătește din doar câteva ingrediente și în câteva minute.
Ingrediente
- 4 cepe
- 1 lingură de sos de roșii
- zeama de la o lămâie
- sare, boia, piper
- 200 ml ulei
- o varză mare
- 250 de grame de orez
Mod de preparare
Se taie ceapa mărunt și se călește la foc mic într-o oală încăpătoare. Se taie apoi varza mărunt și se adaugă în aceeași oală și se călesc împreună. După aproximativ 2 minute se adaugă în oală un litru de apă și puțină sare. Se mărește focul, oala se acoperă cu un capac și se lasă la fiert timp de 30 de minute, iar mai apoi se adaugă orezul. Ulterior se adaugă și sosul de roșii, piperul și boia și se lasă la fiert, în timp ce amesteci regulat. După ce orezul este moale, oala se ia de pe foc și se lasă sub capac câteva minute. La final se adaugă și zeama de lămâie.
Ce alte preparate mai poți găti în post
Orezul îți poate fi de mare ajutor în post. Acesta este ingredientul de bază al multor preparate delicioase, cum ar fi și sarmalele de post, care se gătesc foarte ușor și pot fi foarte delicioase.
De asemenea. un alt preparat care poate să fie gătit în perioada Postului Crăciunului este orezul cu legume. Rețeta este foarte ușoară și necesită ingrediente ieftine, pe care majoritatea le ai deja în casă.
Ce să faci să nu se lipească orezul
Există mai multe trucuri la care poți să apelezi dacă vrei să obții un orez delicios, fără ca boabele să nu se lipească între ele. La acestea apelează mereu marii bucătari și sunt un real ajutor pentru tine în bucătărie.
Ei bine, secretul este să lasi orezul în apă la înmuiat minim o oră înainte să îl pui la fiert. Acesta se pune într-un bol, se spală, iar la final se lasă apă peste el. Aceasta modalitate va ajuta boabele să nu se mai lipească între ele.