Rețetă de pandișpan fraged cu prune! Un preparat delicios, gata în doar câteva minute
Redacția SpyNews.ro vă propune un desert fantastic de toamnă! Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi, trebuie neapărat să încerci această rețetă de pandișpat fraged cu prune, un desert care cu siguranță va avea mare succes, se face cu puține ingrediente și este potriivt pentru orice ocazie, fie că e o zi obișnuită sau o petrecere.
- Cum să faci cel mai bun pandișpan cu prune
- Un preparat delicios, gata în doar câteva minute
- Iată de ce ingrediente ai nevoie
Toamna și-a intrat în drepturi, așa că oamenii se pot bucura de abundența de fructe și legume din acest sezon. Pentru mulți, prunele reprezintă unul dintre fructele preferate. Suculente și coapte pot fi savurate în tot felul de gemuri, deserturi sau băuturi. În rândurile de mai jos vă vom prezenta o rețetă de pandișpan fraged cu prune. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente simple pentru a o prepara.
Rețetă de pandișpan fraged cu prune
Ingrediente:
- prune (oricât de multe doriți)
- 5 ouă
- 10 linguri de zahăr sau 200 g
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 15 linguri făină tip 000 sau 375 g
- 1 linguriță sare
- 100 ml ulei
- 200 ml apă minerală
- 1 plic de praf de copt de 10g
- 1 lingură esență de vanilie
- coajă rasă de la o lămâie netratată
- zahăr pudră
Mod de preparare:
- pregătește ingredientele necesare conform mențiunilor de mai sus. Pentru a scuti timpul de așteptare, preîncălzește cuptorul la 170 grade.
- presară puțină făină peste prune și amestecă-le astfel încât toate feliile să fie acoperite cu făină.
- mixează ouăle și zahărul la viteză mică și apoi la viteză maximă până seîncorporează.
- adaugă treptat apă minerală, uleiul, esența de vanilie și coaja de lămâie.
- adaugă praful de copt peste făină și amestecă până ca praful de copt se integrează în făină.
- amestecă din nou compoziția la viteză mică și treptat adaugă făina amestecată cu praful de copt până ce toată făina a fost integrată.
- toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie.
- pune peste compoziție bucățile de prune.
- pune apoi tava la cuptor pe treapta de mijloc la 170 grade pentru aproximativ 35-40 minute sau până când aceasta este rumenită deasupra.
Când e gata, presară zahăr pudră pe deasupra.