Live acum Spynews TV
Prime time 19:00/ Petrecem în familie
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac. Un desert pentru toți cei dragi

Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac. Un desert pentru toți cei dragi

Publicat pe 11.04.2022 la 19:54 Actualizat pe 11.04.2022 la 19:55

Dacă îți este poftă de un desert pe cinste și ai rămas fără idei, ei bine, rețeta de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac este una dintre cele mai bune variante. Este un preparat cu care o să îi dai pe cei dragi pe spate. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!

Dacă îți dorești un desert pe cinste pe care îl poți servi alături de cei dragi, rețeta de pască cu brânză dulce și aluat pufos este cea mai bună variantă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină albă 000

2 gălbenușuri

40 g zahăr pudră

180 ml lapte călduț

60 g unt 82% moale

12 g drojdie proaspătă sau 4 g drojdie uscată

un praf bun de sare

un plic zahăr vanilat sau ½ linguriță extract de vanilie

coajă rasă de la ½ lămâie

Pentru umplutură

300 g brânză de vaci

50 g smântână groasă cu min.20% grăsime

3 ouă

100-120 g zahăr

un praf bun de sare

un plic zahăr vanilat sau extract de vanilie

coajă rasă de lămâie

100 g stafide

30 g griș

Pentru decor

1 ou bătut

Mod de preparare

Pentru început se pune pus drojdia, fie ea proaspătă sau uscată, în 50 ml de lapte cald și se lasă aproximativ 5-7 minute. Se toarnă și restul de 130 ml de lapte, iar apoi se pune zahărul pudră și cel vanilat, coaja rasă de lămâie și gălbenușurile.

Se mixează totul pentru 1 minut, apoi se adaugă jumătate din făina cernută și sarea. Se frământă totul la viteză mică timp de 5 minute. Apoi se adaugă untul moale, la temperatura camerei, și se mai mixează 1 minut. La sfârșit se pune și restul de făină și se va mai frământa aluatul pentru 5 minute.

Aluatul este moale, nu foarte vârtos se desprinde cu spatula de pe pereții vasului și se plasează în mijlocul acestuia.

Cum se face umpltura de pască tradințională

Umpltura de pască tradițională se va face din brânza de vaci și va fi nevoie de o brânză grasă și bine scursă de zer. Într-un castron destul de mare se va pune brânza foarte bine scursă, smântâna groasă, zahărul, ouăle, vanilia, coaja rasă de lămâie, stafidele și un praf bun de sare.

Se va amesteca totul bine cu o lingură, pentru a obține o umplutură mai densă și se vor pune 30 de grame de griș. Acesta se va umfla la copt și va absorbi o parte din umiditatea cremei.

Se scoate aluatul dospit din vas și se frământă ușor timp de 30 de secunde. Se cântărește, aproximativ 650 g de aluat. Acest aspect este foarte important, deoarece va trebui să-l împărțim în 3 părți inegale: 250 g pentru bază, 300 g pentru bordura împletită și alte 100 g pentru crucea de deasupra.

Partea pentru bază (250 g) se întinde sub formă de disc cu diametrul de aproximativ 28 cm. Din bucata de 300 g de aluat pentru bordură se fac 2 șnururi lungi simple cu lungime de 60-70 cm fiecare, iar apoi se vor răsuci împreună.

Din ultimele 100 g de aluat se va face crucea pentru pască. Din 70 g de aluat se face un șnur răsucit lung de aproximativ 20 cm, iar din restul de 30 g unul de 10 cm,brațele crucii.

Se tapetează fundul formei cu hârtie de copt. Dacă folosiți cratiță atunci aceasta trebuie tapetată și pe pereți cu hârtie de copt. Puteți folosi și forme de 26 cm diametru, însă pasca va ieși ceva mai plată.

Se pune apoi discul de aluat pentru bază și trebuie ca marginile lui să urce cam 2-3 cm pe pereții formei. Apoi se așază coronița împletită și se aranjează ca să stea bine lipită de marginea formei și de baza de aluat.

Se toarnă umplutura de brânză dulce și se nivelează cu o spatulă. Deasupra se pune crucea.

Se preîncinge cuptorul la 170 grade. Când acesta a fost încins se pune pasca cu brânză dulce la copt pentru 45-50 de minute. Trebuie să urmăriți gradul de rumenire și, dacă e cazul, să înoarceți pasca la mijlocul timpului de coacere. Părțile vizibile de aluat trebuie să fie rumene, roșcate. Dacă faceți 2 atunci acestea trebuie coapte pe rând.

Imediat după coacere se scoate pasca cu brânză din formă și am așezat-o pe un grilaj. Ea trebuie să se răcorească încet și să se ventileze. După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și poate fi servit. Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac. Un desert pentru toți cei dragi
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Beauty & Lifestyle
10 cele mai bune destinații de turism cultural din lume. Locurile de pe planetă unde poți trăi experiențe autentice
  • 10 locuri de pe planetă unde cultura este la ea acasă
  • Destinațiile unde poți trăi experiențe autentice
Showbiz intern
Cleopatra Stratan și Edward Sanda își doresc să aibă copii. Ce părere au părinții lor: „Știu că totul...”
  • Cleopatra Stratan, despre planurile de a deveni mamă
  • Își doresc părinții ei să devină bunici?
Beauty & Lifestyle
Nivelul global al mărilor crește alarmant. Ce înseamnă acest lucru pentru orașele de coastă
  • Nivelul mărilor crește rapid
  • O amenințare majoră pentru zonele de coastă
Showbiz intern
Bogdan Mocanu, surprins în miez de noapte de cele mai importante persoane din viața lui. Cum a reacționat artistul / VIDEO
  • Bogdan Mocanu, surpriză în toiul nopții
  • Artistul a fost vizitat de cele mai importante persoane din viața lui
Beauty & Lifestyle
Uită de Elveția! Află ce alte destinații devin tot mai populare pentru vacanțele de vară
  • Destinații ideale pentru o vară de neuitat
  • Elveția nu se mai află în topul preferințelor turiștilor
Showbiz intern
Mesajul Simonei Halep la trei luni de când s-a retras din tenis. Ce planuri are: "E timpul să..." / FOTO
  • Ce face Simona Halep la trei luni de la retragerea din tenis
  • Ce planuri are acum
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cele mai bune prietene, moarte pe iarbă, ţinându-se de mână, după un accident cumplit. "Cadou" de majorat le va fi piatra funerară după tragedia din Irlanda
recomandare pe as.ro
Milionarul român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună a ajuns să vândă tot şi să se împrumute!
Romania TV
Vestea momentului în showbiz! S-au DESPĂRȚIT! El a făcut anunțul: Decizia nu este rezultatul unui conflict, ci e o înțelegere matură
Romania TV
Mario Iorgulescu a EVADAT și riscă trei ani de închisoare în plus. Este dat în urmărire internațională
recomandare pe antena3.ro
La 6 ani a fost declarată „cea mai frumoasă fetiță din lume”. Acum, la 24 de ani Thylane Blondeau arată cu totul diferit
recomandare pe antena3.ro
O româncă a dispărut în mod misterios la Londra, în urmă cu 7 ani. Acum, fiicele și poliția fac un nou apel
recomandare pe antena3.ro
Descoperire arheologică inedită în deșertul Sinai: Au fost găsite cercuri bizare de copaci care duc la o fortăreață din Egiptul Antic
recomandare pe playtech.ro
Cum să dublezi producția de castraveți punând un singur ingredient natural peste plante
recomandare pe playtech.ro
Zonele preferate de căpușe în curte și grădină. Cum le identifici și le elimini
recomandare pe redactia.ro
Zodia care își iubește mama mai mult decât orice. Legătura de sânge care nu se rupe niciodată
recomandare pe redactia.ro
Detalii cutremurătoare ies la iveală din ancheta bebelușului furat din maternitatea Bacău. Cum a fost scos micuțul din spital și cu cât s-a vândut micuțul
recomandare pe Ciao.ro
Vedetele din România care s-au călugărit. Au renunțat la celebritate pentru o viață în rugăciune
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
recomandare pe bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
recomandare pe bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
recomandare pe dailybusiness.ro
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
recomandare pe dailybusiness.ro
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
recomandare pe Jurnalul.ro
3 zodii dure care tânjesc în secret după dragoste
recomandare pe a1.ro
Cum arată sora lui Valeriu Ilisie din "Iubire cu Parfum de Lavandă". Cei doi frați postează des imagini împreună