Live acum Mireasa. Capriciile iubirii (r)
Prime time 19:00/ Mireasa. Capriciile iubirii
Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac. Un desert pentru toți cei dragi

Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac. Un desert pentru toți cei dragi

Publicat pe 11.04.2022 la 19:54 Actualizat pe 11.04.2022 la 19:55

Dacă îți este poftă de un desert pe cinste și ai rămas fără idei, ei bine, rețeta de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac este una dintre cele mai bune variante. Este un preparat cu care o să îi dai pe cei dragi pe spate. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!

Dacă îți dorești un desert pe cinste pe care îl poți servi alături de cei dragi, rețeta de pască cu brânză dulce și aluat pufos este cea mai bună variantă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină albă 000

2 gălbenușuri

40 g zahăr pudră

180 ml lapte călduț

60 g unt 82% moale

12 g drojdie proaspătă sau 4 g drojdie uscată

un praf bun de sare

un plic zahăr vanilat sau ½ linguriță extract de vanilie

coajă rasă de la ½ lămâie

Pentru umplutură

300 g brânză de vaci

50 g smântână groasă cu min.20% grăsime

3 ouă

100-120 g zahăr

un praf bun de sare

un plic zahăr vanilat sau extract de vanilie

coajă rasă de lămâie

100 g stafide

30 g griș

Pentru decor

1 ou bătut

Mod de preparare

Pentru început se pune pus drojdia, fie ea proaspătă sau uscată, în 50 ml de lapte cald și se lasă aproximativ 5-7 minute. Se toarnă și restul de 130 ml de lapte, iar apoi se pune zahărul pudră și cel vanilat, coaja rasă de lămâie și gălbenușurile.

Se mixează totul pentru 1 minut, apoi se adaugă jumătate din făina cernută și sarea. Se frământă totul la viteză mică timp de 5 minute. Apoi se adaugă untul moale, la temperatura camerei, și se mai mixează 1 minut. La sfârșit se pune și restul de făină și se va mai frământa aluatul pentru 5 minute.

Aluatul este moale, nu foarte vârtos se desprinde cu spatula de pe pereții vasului și se plasează în mijlocul acestuia.

Cum se face umpltura de pască tradințională

Umpltura de pască tradițională se va face din brânza de vaci și va fi nevoie de o brânză grasă și bine scursă de zer. Într-un castron destul de mare se va pune brânza foarte bine scursă, smântâna groasă, zahărul, ouăle, vanilia, coaja rasă de lămâie, stafidele și un praf bun de sare.

Se va amesteca totul bine cu o lingură, pentru a obține o umplutură mai densă și se vor pune 30 de grame de griș. Acesta se va umfla la copt și va absorbi o parte din umiditatea cremei.

Se scoate aluatul dospit din vas și se frământă ușor timp de 30 de secunde. Se cântărește, aproximativ 650 g de aluat. Acest aspect este foarte important, deoarece va trebui să-l împărțim în 3 părți inegale: 250 g pentru bază, 300 g pentru bordura împletită și alte 100 g pentru crucea de deasupra.

Partea pentru bază (250 g) se întinde sub formă de disc cu diametrul de aproximativ 28 cm. Din bucata de 300 g de aluat pentru bordură se fac 2 șnururi lungi simple cu lungime de 60-70 cm fiecare, iar apoi se vor răsuci împreună.

Din ultimele 100 g de aluat se va face crucea pentru pască. Din 70 g de aluat se face un șnur răsucit lung de aproximativ 20 cm, iar din restul de 30 g unul de 10 cm,brațele crucii.

Se tapetează fundul formei cu hârtie de copt. Dacă folosiți cratiță atunci aceasta trebuie tapetată și pe pereți cu hârtie de copt. Puteți folosi și forme de 26 cm diametru, însă pasca va ieși ceva mai plată.

Se pune apoi discul de aluat pentru bază și trebuie ca marginile lui să urce cam 2-3 cm pe pereții formei. Apoi se așază coronița împletită și se aranjează ca să stea bine lipită de marginea formei și de baza de aluat.

Se toarnă umplutura de brânză dulce și se nivelează cu o spatulă. Deasupra se pune crucea.

Se preîncinge cuptorul la 170 grade. Când acesta a fost încins se pune pasca cu brânză dulce la copt pentru 45-50 de minute. Trebuie să urmăriți gradul de rumenire și, dacă e cazul, să înoarceți pasca la mijlocul timpului de coacere. Părțile vizibile de aluat trebuie să fie rumene, roșcate. Dacă faceți 2 atunci acestea trebuie coapte pe rând.

Imediat după coacere se scoate pasca cu brânză din formă și am așezat-o pe un grilaj. Ea trebuie să se răcorească încet și să se ventileze. După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și poate fi servit. Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac. Un desert pentru toți cei dragi
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Horoscop
Horoscopul lunii, pe zodii. Ce spun astrele în iunie pentru nativi
  • Ce aduce luna iunie pentru fiecare zodie
  • Urmează o perioadă de transformări pentru unii nativi
Showbiz intern
Mara Bănică, mesaj important pentru Alex, soțul Teodorei Marcu! Ce măsuri îl îndeamnă să ia: ”Poate beneficia de o sumă mare”
  • Mara Bănică a transmis un mesaj sfâșietor pentru soțul Teodorei Marcu
  • Alex Marcu și-a pierdut soția
Emisiuni TV
Află care Arhanghel este responsabil de pretecţie în momentele de frică și epuizare
  • Arhanghelul Mihail este asociat cu punctul cardinal sud
  • Un alt aspect esențial al lucrării Arhanghelului Mihail este tăierea stringurilor energetice
Beauty & Lifestyle
Perla ascunsă a Italiei. Destinația de vis pentru o evadare la mare, departe de aglomerație
  • Comoara ascunsă a litoralului italian
  • Aici peisajele sunt spectaculoase
Emisiuni TV
Alina Pușcaș, fermecată de Valea Loarei: „Are un iz aparte, vezi că a trecut istoria peste locurile acelea”
  • Alina Pușcaș, invitată de Laura Cosoi în „Vacanță de vedetă”
  • Amintiri speciale din Franța
Beauty & Lifestyle
Top 5 cele mai frumoase și exotice plaje din lume. Una dintre ele se află în Europa
  • Cinci plaje pe care trebuie să le vizitezi cel puțin o dată
  • Destinații fabuloase de vacanță pentru vara 2025
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
O ţară vecină cu România vinde case la 3.500 de euro pe internet. Mii de oameni s-au mutat deja aici
recomandare pe as.ro
Vedeta cu părinţi miliardari, surprinsă în metrou. „Nimeni nu m-a recunoscut”
Romania TV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
Romania TV
Fenomenul meteo mai periculos ca alertele de Cod Roşu de furtuni. Alertă de la meteorologi
recomandare pe antena3.ro
16 vecini de pe o stradă devin peste noapte cu 200 de milioane de dolari mai bogați
recomandare pe antena3.ro
O femeie care săpa în grădină a descoperit o comoară incredibilă. Înainte găsise un indiciu, dar n-a știut să-l interpreteze
recomandare pe antena3.ro
Un sportiv și-a făcut cont pe OnlyFans ca să aibă bani pentru Olimpiadă și acum a fost suspendat: „Am încremenit, asta e viața mea”
recomandare pe playtech.ro
Cum a apărut Răzvan Simion în presa din străinătate? Imaginea la care nimeni nu se aştepta
recomandare pe playtech.ro
Temperaturi de peste 35 de grade Celsius, în România. Vine vara cu adevărat, spun meteorologii
recomandare pe redactia.ro
EXCLUSIV Reacția emoționantă a fetiței Elenei Udrea atunci când a aflat că pedeapsa mamei sale i-a fost redusă. Adrian Alexandrov, detalii neștiute despre familia sa
recomandare pe redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
recomandare pe Ciao.ro
Ploaia din Capitală le-a pus pe fugă pe vedetele din România! Cum s-au ferit de stropii reci - imagini de senzație
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Milionarul a uitat-o definitiv pe Mădălina Ghenea pentru o altă actriță
recomandare pe bzi.ro
Lidia Buble, desființată după ce a pozat topless: „Ce o să fie în sufletul părinților tăi?!”
recomandare pe bzi.ro
Cătălin Botezatu a recunoscut totul: „Sunt dependent de fiole!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
recomandare pe Jurnalul.ro
4 Zodii renasc în iunie 2025: Ce le aduce Jupiter în Rac și Venus în Taur
recomandare pe a1.ro
Orlando Zaharia, prima reacție în mediul online după ce cuțitul său de aur a câștigat sezonul 15 Chefi la cuțite. Ce a transmis