Rețetă de păstăi cu lapte bătut. O mâncare ce îți va aminti de copilărie
Publicat pe 23.07.2022 la 23:51 Actualizat pe 23.07.2022 la 23:51
Rețetă de păstăi cu lapte bătut, sau , cum se zice în anumite zone din Muntenia, “teci cu lapte“. Sigur cei care nu au mâncat până acum, se gândesc că este o combinație destul de dubioasă a păstăilor, cu laptele bătut. Ce-i drept, denumirea nu sună deloc ca cea a unei ciorbe gustoase, însă gustul acestui preparat este unul care vă va aduce aminte de copilărie și de mâncărurile bunicii.
- Rețetă de păstăi cu lapte bătut
- O mâncare ce îți va aminti de copilărie
Cei care au crescut la țară, cu bunici care aveau grădini și își procurau de acolo legumele, e imposibil să nu fi mâncat măcar o dată păstăi cu lapte bătut, sau , cum se zice în anumite zone din Muntenia, “teci cu lapte“.
Ingrediente necesare:
- 500 g fasole păstăi;
- 500 ml lapte bătut;
- 1 ardei gras;
- o ceapă;
- sare, piper, ulei;
Mod de preparare:
Puneți la călit ceapa și ardeiul tocate mărunt cu 3 linguri de ulei, sare și piper. După 5 minute adăugați și fasolea galbenă și lăsați să se călească încă 2-3 minute, iar apoi adăugați 1.5 litri de apă.
Proporția apă - lapte bătut trebuie să fie 1,5 l apă la 0,5 l lapte pentru ca ciorba să iasă mai subțire sau 1 l apă - 1l lapte dacă doriți să iasă mai groasă și cu un gust mai bogat.
Lăsați la fiert 15 minute, apoi turnați 500 ml de lapte bătut, și amestecați bine, după care lăsați să mai clocotească de câteva ori. După ce o luați de pe foc, o lăsați la răcit și apoi e numai bună de servit.
Poftă bună!
Citește și Rețetă de mâncare de mazăre cu morcovi. Preparat simplu și rapid