Rețeta de paste carbonara cu smântână. Preparatul perfect pentru o cină în familie
Pastele carbonara se numără printre cele mai îndrăgite preparate. Ele pot fi consumate atât de cei mici, cât și de cei mari, iar timpul de pregătire este unul redus. Pentru o cină, vor fi perfecte și vor satisface toate gusturile.
- Rețeta de paste carbonara cu smântână
- Preparatul perfect pentru o cină în familie
Pastele se numără printre cele mai versatile, dar și iubite preparate din lume. Ele se pot consuma într-o mulțime de combinații, sărate sau chiar dulci, în funcție de preferințe.
Rețeta pentru pastele carbonara este una foarte simplă. Indiferent că ești o bucătăreasă desăvârșită sau un student care a plecat de acasă, ele se pot prepara cu doar câteva ingrediente și un timp foarte redus.
Pentru o cină în familie, preparatul poate să satisfacă orice gust, indiferent că vorbim de cei mici sau cei mari. Piticii sunt mai răsfățați în ceea ce privește alimentația, iar o porție de paste este perfectă pentru ei.
Ingrediente
- 250 gr spaghete
- 100 gr bacon
- 200 gr smântână
- 50 gr parmezan ras
- 2 gălbenușuri
- 1 lingură unt
Mod de preparare
Prima dată se pune untul la incins într-un vas apoi se adaugă și bacon-ul care se lasă la rumenit. Va sta pe foc până devine crocant. Separat, într-un castron se pune smântână, gălbenușurile și parmezanul ras fin. Se adaugă sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia.
Se amestecă smântâna cu gălbenușurile și parmezanul până la omogenizare, apoi se adaugă sosul obținut peste bacon. Se dă un clocot sau două, apoi se lasă deoparte.
Cât timp se prepară sosul, se vor pune și pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, se scurg de apă și se vor pune în sosul fierbinte. Se amestecă ingredientele pentru a se încorpora, apoi se lasă cu capacul acoperit încă 5 minute, pentru a pătrunde aroma cât mai bine. Se mai poate adăuga parmezan ras deasupra pentru un gust și mai delicios.