Rețeta pentru kugel de cartofi. Preparatul evreiesc este perfect în această perioadă
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 25.01.2023 la 13:40
Actualizat pe 25.01.2023 la 14:12
Rețeta pentru kugel de cartofi este perfectă pentru întreaga familie. Ai nevoie de doar câteva minute pentru preparare, iar gustul este unul perfect, indiferent că vorbim de cină sau de un prânz savuros.
- Rețeta pentru kugel de cartofi
- Preparatul evreiesc este perfect în această perioadă
Kugel este un preparat evreiesc format din cartofi. El poate fi consumat atât clad, cât și rece, alături de smântână. Indiferent că vorbim despre un prânz sau o cină, rețeta este perfectă pentru întreaga familie. Timpul de preparare este unul redus, astfel că nu este nevoie de multe cunoștințe în domeniul culinar.
Ingrediente
- 1 kg cartofi albi
- 4 ouă
- 2 linguri făină
- ½ plic praf de copt
- 2 cepe albe
- sare
- piper
- 75 g untură sau 75 ml ulei
Mod de preparare
Prima dată se curăță cartofii de coajă și se dau prin răzătoarea mare. Se vor scurge bine de zeama lor și se pun într-un bol. La fel se procedează și cu cepele apoi se adaugă peste cartofi. Se toarnă untură topită și răcită sau, dacă nu vrei să folosești, poți adăuga uleiul și se amestecă.
Se amestecă făina cu praful de copt și se cerne cu ajutorul unei site peste restul ingredientelor. Se adaugă și ouăle bătute, apoi se asezonează cu sare și piper, după gust. Amesteci bine până ce toate ingredientele se omogenizează într-o compoziție fermă.
Alege o tavă cu pereți înalți pe care o vei unge cu untură de pasăre sau cu ulei și o dai la cuptor pentru 10 minute la 190 de grade Celsius. Se toarnă compoziția în tava încinsă. Acest pas este important deoarece budinca va prinde o crustă crocantă la bază.
Va merge la cuptor timp de 45 de minute și se scoate când este rumenită. Kugelul se consumă cald, dar poate fi mâncat și rece, alături de smântână.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de supă de curcan cu găluște. Un preparat delicios și ușor de gătit