Rețetă de pizza preparată în casă. Câtă drojdie trebuie să pui pentru un aluat perfect
Pizza este un preparat potrivit pentru serile cu prietenii și familia petrecută acasă, însă majoritatea oamenilor o comandă, fără să știe cât de delicioasă este cea gătită în casă. Ca să ai un aluat perfect ca și cel de la restaurantele specializate, trebuie să știi care este cantitatea de drojdie. Această rețetă este simplă, iar preparatul este gata în puțin timp.
- Rețetă de pizza gătită acasă
- Secretul cu care vei realiza un aluat perfect
Oamenii adoră să se relaxeze cu prietenii acasă, mai ales atunci când își doresc să petreacă o seară liniștită. Pentru un astfel de moment, preparatul potrivit și ales de toată lumea este pizza, comandată de la restaurant sau gătită acasă. Ei bine, dacă vrei să îți surprinzi apropiații cu un preparat original gătit de tine, această rețetă de pizza este exact ceea ce căutai.
Rețetă de pizza preparată în casă
Într-adevăr, restaurantele specializate livrează pizza delicioasă, dar la fel poate să fie și una gătită chiar de tine. Uneori este greu să găsești o pizza cu ingredientele exacte pe care ți le dorești, astfel că dacă o gătești acasă, ai posibilitatea să adaugi doar ce vrei tu, sau prietenii și familia ta.
Pentru asta, ai nevoie de câteva ingrediente ieftine, însă și de puțină răbdare. De asemenea, este important să știi ce cantități să adaugi atunci când prepari aluatul, astfel încât să iasă pufos și moale, la fel ca și cel din Italia.
Ingrediente pentru aluat
- 500 grame făină
- 1 ou
- un praf de sare
- 20 grame de drojdie proaspătă
- 50 ml ulei
- 300 ml apă minerală
Ingrediente pentru pizza
- salam
- bacon
- șuncă
- cabanos
- roșii
- ceapă
- porumb
- măsline
- mozzarella
- alte ingrediente după gust
Mod de preparare
Modul de preparare pentru aluat este simplu. Trebuie să cerni făina într-un bol, în care să formezi o gaură, unde adaugi oul, sarea și laptele cald în care a fost dizolvată drojdia. Toate aceste ingrediente se amestecă până când vei observa că făina a fost incorporată, iar amestecul este omogen. Apoi, va trebui să adaugi ulei, apă minerală și să frămânți amestecul. După ce ai obținut un aluat omogen și pufos, va trebui sî îl acoperi și să îl lași la crescut pentru aproximativ 30 de minute.
În timpul în care crește aluatul, poți să pregătești ingredientele pe care le vei pune pe el. Se taie măslinele, iar roșiile se decojesc și se taie cubulețe. De asemenea, poți să tai ceapa rondele pentru a fi mai ușor de servit. Dacă adaugi măsline, va trebui să le scoți din conservă, la fel și porumbul.
După ce a crescut suficient aluatul, poți să începi să pregătești tava pentru copt. Tava se unge cu ulei, peste care vei întinde uniform aluatul pentru pizza. Trebuie să pui prima dată îngredientele din carne, apoi poți să pui legumele și peste acestea vei presăra mozzarella sau un alt tip de brânză pe care ți-l dorești. Pe deasupra poți să adaugi și busuioc pentru un miros plăcut, iar apoi bagi tava în cuptorul încins, unde va sta până când vei observa că marginile sunt suficient de coapte.