Rețetă de plăcintă cu vinete coapte. Preparat delicios pentru zilele de vară
Dacă își dorești să prepari ceva rapid, dar totodată inedit, atunci rețeta de plăcintă cu vinete coapte e perfectă pentru această ocazie. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru aceasta, însă rezultatul cu siguranță te va surprinde.
- Mod de preparare pentru rețeta cu vinete coapte
- Ai nevoie de puține ingrediente
Plăcinta cu vinete coapte poate să fie servită fie ca antreu, fie ca fel principal și cu siguranță veți da lovitura cu aceasta. Se prepară foarte ușor și reprezintă o variantă gustoasă a salatei clasice de vinete.
Ingrediente
- 1 kg de vinete
- 3 cepe
- 4 căței de usturoi
- 100 de grame de parmezan
- 100 de grame de pesmet
- 2 ouă
- 50 de unt
- 50 de ml de ulei
- opțional 2 lingurițe de turmeric
- sare
- piper
Mod de preparare pentru rețeta de plăcintă cu vinete coapte
Mai întâi de toate vom coace vinetele, le vom curăța și le vom strecura într-o strecurătoare de plastic, atfel încât să curgă toată zeama. Vom tăia vinetele mărunt, după care ne vom ocupa de restul ingredientelor.
Tăiem ceapa mărunt și încălzim untul și uleiul, iar ulterior pune ceapa în tigaie la călit. Când aceasta începe să devină gălbuie vom adăuga vinetele și le vom lăsa la foc mic pentru aproximativ 5-10 minute.
După ce le-am lăsat la foc mic vom opri aragazul și vom lăsa amestecul să se răcească. Încălzim cuptorul la 180 de grade și ne vom ocupa de amestec după ce s-a mai răcit.
Cele două ouă le vom pune în amestecul cu vinete, vom adăuga și parmezanul ras, dar și pesmetul, precum și usturoiul. În funcție de preferințe adăugăm sare cât dorim, dar și piper, iar dacă vă doriți un gust deosebit, atunci puteți să puneți și turmeric. Vom amesteca bine toată compoziția.
Ungem o tavă și o tapetăm cu pesmet, după care turnăm compoziția care s-a format precum o cocă în tavă. Vom pune tava la cuptor pentru 30 de minute, iar după care vom putea servi plăcinta cu vinete atât rece, cât și călduță.