Rețetă de post de plăcintă cu cartofi și ceapă verde. Cum să obții o crustă crocantă
Publicat pe 10.03.2025 la 09:23 Actualizat pe 10.03.2025 la 09:43
Cartofii sunt des folosiți în rețete, mai ales în perioada postului. Unul dintre preparatele simple, dar delicioase, sunt plăcintele cu cartofi și ceapă verde, aluatul fiind obținut din făină, apă, drojdie și sare.
- Rețetă de post de plăcintă cu cartofi și ceapă verde
- Cum să obții o crustă crocantă
Plăcintele cu cartofi și ceapă verde îți amintesc, cu siguranță, de copilărie. Se pregătesc rapid, nu ai nevoie de multe ingrediente și poate fi consumată și în timpul postului.
Rețetă de post de plăcintă cu cartofi și ceapă verde
Ingrediente:
- 400 grame făină
- drojdie
- sare
- apă caldă
- cartofi
- ceapă verde
- sare
- piper
- ulei vegetal
Mod de preparare:
Pentru început, se cerne făina și se adaugă într-un vas în care se va pune mai apoi și drojdia sfărâmată. Se pune și apă și se amestecă. Se lasă aluatul deoparte ca să crească zece minute, iar mai apoi se pune și sarea, treptat puțină apă și se frământă aluatul din nou până când se desprinde de mâini.
Se lasă deoparte aluatul din nou pentru câteva minute, timp în care se pregătește umplutura, pentru care se curăță cartofii, se taie cuburi mai mici și se pun pe foc în apă cu sare. Se spală și se toacă ceapa verde, iar într-o tigaie se pune la călit până când devine translucidă. După ce cartofii sunt gata, se pisează și se adaugă ceapa călită împreună cu puțin ulei din tigaie.
Se adaugă sare și piper, se lasă umplutura la răcit, iar între timp, se taie aluatul în mai multe bucăți. Se tapetează masa cu făină și se ia o bucată din aluat care se întinde cu sucitorul. Se pune o parte din umplutură în centru și se strâng marginile.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pun plăcintele care trebuie coapte în jur de 30 de minute. După ce devin aurii, se scot de la cuptor și sunt gata de servit.
Pentru a te asigura că aluatul va fi pufos, este bine să adaugi apă minerală în loc de apă plată și se poate adauga și o linguriță de oțet în aluat.