Rețetă simplă de post. Cum să pregătești cei mai delicioși cartofi țărănești

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 09.03.2025 la 12:09
Actualizat pe 09.03.2025 la 12:09
Cum postul a început deja, cartofii sunt des folosiți în rețete în această perioadă. În combinați cu alte ingrediente și mai ales legume, pot fi o idee simplă de prânz sau cină delicioasă. Una dintre cele mai populare rețete cu cartofi este cea de cartofi țărănești cu ciuperci și verdeață.

Rețetă delicioasă de cartofi țărănești
Profimediaimages
- Rețetă simplă de post
- Cum să pregătești cei mai delicioși cartofi țărănești
Cartofii țărănești pot fi o idee delicioasă și rapidă de pregătit de prânz sau cină. Sunt gata în câteva minute și pot fi consumați și în timpul postului. Secretul pentru un preparat delicios constă în alegerea verdețurilor și a condimentelor, astfel că este bine să se folosească boia de ardei iute și mărar și/sau pătrunjel.
Rețetă simplă de cartofi țărănești
Ingrediente:
- cartofi
- două cepe
- ciuperci
- usturoi
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- ulei
- apă
- mărar și pătrunjel
Mod de preparare:
Pentru început, se curăță, se spală și se pun cartofii la fiert. Atunci când sunt fierți, se scot din oală și se lasă la răcit. Se taie în cuburi, iar într-o tigaie se pune ulei și ceapă tocată mărunt. Se lasă pe foc până când se înmoaie, iar mai apoi se adaugă ciupercile tăiate și boia de ardei dulce.
Se amestecă din nou, iar mai apoi se pun și cartofii tăiați cuburi, împreună cu sare, piper, mărar, pătrunjel tocat și usturoi. Se mai lasă pe foc câteva minute, iar cartofii sunt gata și pot fi serviți. Atunci când sunt serviți, se mai poate adăuga mărar sau pătrunjel proapăt tocat.
Dacă, totuși, crezi că gustul amar dat de boia de ardei iute te deranjează, este bine să nu lași cartofii pe foc foarte mult, iar dacă vrei să aibă o crustă crocantă, este indicat să adaugi boia de ardei iute în ultimele 2-3 minute.
În plus, pentru a te asigura că vor avea o crustă crocantă, poți să adaugi și puțin bicarbonat de sodiu în apa în care sunt fierți cartofii, iar mai apoi, după ce s-au răcit complet, să îi bagi la cuptor la 180 de grade pentru câteva minute. De altfel, în alte zone se adaugă untură în loc de ulei pentru că așa vor fi mai gustoși.