Rețetă de prăjitură cu ciocolată și fructe. Desertul delicios pentru întreaga familie
Prăjiturile sunt unul dintre deserturile preferate de multe persoane. Rețeta de mai jos este perfectă pentru o masă în familie. Gustul delicios te va surprinde și se prepară foarte simplu.
- Rețetă de prăjitură cu ciocolată și fructe
- Desertul delicios pentru întreaga familie
Rețeta de mai jos se prepară simplu și este delicioasă. Prăjitura este perfectă pentru a fi servită celor dragi, mai ales după o cină în familie.
Ingrediente
Blat
- 200 g unt, la temperatura camerei
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- O esență de vanilie
Umplutură cu fructe:
- Fructe proaspete sau conservate (măr, piersică, căpșuni, cireșe, etc)
- 2-3 linguri zahăr
- 1 linguriță scorțișoară (opțional)
Glazură (opțional)
100 g ciocolată neagră sau albă
2 linguri smântână sau lapte
Mod de preparare
Întâi se pregătește tava. Unge o tavă de copt (aproximativ 23x23 cm) sau tapeteaz-o cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
Apoi se prepată blatul. Într-un bol mare, mixează untul moale cu zahărul până obții o compoziție omogenă și cremoasă. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adaugă esența de vanilie, dacă folosești.Cerni făina și praful de copt peste amestecul de unt și ouă. Amestecă până la omogenizare.
Toarnă jumătate din compoziție în tava pregătită. Așază cuburile de fructe uniform peste primul strat de aluat. Presară zahărul și scorțișoara peste fructe. Adaugă restul de compoziție peste fructe.
Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace prăjitura timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când se rumenește frumos și trece testul scobitorii (scobitoarea introdusă în mijloc iese curată).
Dacă îți dorești să prepari glazura, ține cont de următoarele reguli. Topește ciocolata împreună cu smântâna sau laptele într-un vas, la foc mic, amestecând până când devine o glazură omogenă. Se pune peste prăjitura răcită.