Rețetă de prăjitură de post ”Claudia”. Desert gustos și rapid
Pentru astăzi îți recomandăm o prăjitură de post cu care îți vei surprinde familia. Desertul ”Claudia” se prepară în doar câteva minute și e foarte simplu de făcut. Dacă vrei să te bucuri de ceva gustos și rapid, atunci e cel mai potrivit pentru tine.
- Ce ingrediente îți trebuie pentru prăjitură
- Mod de preparare
Prăjitura de post ”Claudia” e cea mai potrivită pentru zilele în care trebuie să postești. Acesta nu conține lapte sau ouă și se prepară foarte simplu. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar modul de preparare e foarte rapid.
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură de post ”Claudia”
- 350g făină
- 250ml ulei
- 250ml apă minerală
- 150g zahăr
- 2 linguri cacao
- 2 linguri esență de rom
- 1 linguriță coajă de lămâie
- 1 linguriță coaja de portocală
- 1 praf sare
- 10g praf de copt
- 100g nucă măcinată
Mod de preparare
Mai întâi de toate dăm drumul la cuptor și îl fixăm la 180 de grade. Punem într-un bol ulei, apă minerală, zahăr, coaja rasă de lămâie și portocală, sare și amestecăm cu un tel până când se formează o compoziție omogenă.
Adăugam treptat făina cernută împreună cu praful de copt, e important să o cernem pentru a se aera, iar preparatul să devină pufos. După ce s-a incorporat complet, turneăm trei sferturi de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se întinde aluatul pe toată suprafața.
În restul de aluat păstrat se pune cacao cernută și esența de rom pe care le vom amesteca împreună cu un tel. Turnăm și acest aluat în tavă peste cel pus anterior.
Pe deasupra punem nucă măcinată din belșug și vom pune tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când trece proba scobitorii. Se lasă prăjitura să se răcească complet înainte de a fi porționată.