Rețetă de roșii umplute cu orez. Preparatul ideal pentru o cină în familie, în timpul postului
Rețeta de roșii umplute cu orez și legume este delicioasă și este alegerea potrivită pentru o cină în familie. Indiferent de pretențiile tuturor, preparatul va fi iubit de toată lumea. Se prepară simplu, astfel că nu ai nevoie de îndemânare în bucătărie.
- Rețetă de roșii umplute cu orez
- Preparatul ideal pentru o cină în familie, în timpul postului
Ne aflăm în perioada Postului Crăciunului, iar gospodinele reușesc să facă cele mai gustoase preparate. Dacă nu știi ce să mai gătești, rețeta de mai jos este perfectă petru toată lumea, mai ales că este foarte simplă.
Roșiile sunt delicioase și oferă un gust plăcut, iar combinația de ingrediente este o adevărată savoare. Orezul și legumele îți vor oferi un preparat inedit, iar crusta formată la roșii te va încânta, cu adevărat. Indiferent ce pretențioși vei avea la masă, nu ai cum să dai greș cu un astfel de preparat special.
Ingrediente
- 6 roșii mari
- 1 cană de orez brun sau orez alb
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras
- 1/2 cană de mazăre
- 1/2 cană de porumb fiert
- 1/4 cană de ulei de măsline
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1 linguriță de busuioc uscat
- Sare și piper
- Oțet balsamic pentru stropit (opțional)
- Frunze proaspete de busuioc pentru decor (opțional)
Mod de preparare
Spală roșiile și taie-le capacul în partea de sus. Folosește o lingură mică pentru a scoate pulpa roșiilor, având grijă să păstrezi cojile intacte. Păstrează pulpa separată.
Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Taie ceapa și usturoiul cât mai fin, apoi se adaugă în tigaie. Se călesc până când devin moi și aurii.
Ardeiul gras se taie cubulețe, apoi se adaugă în tigaie și continuă să călești pentru încă 2-3 minute, apoi adaugă mazărea și pulpa de roșii tăiată. Condimentează cu sare, piper, cimbru și busuioc și lasă amestecul să fiarbă la foc mic până când legumele sunt moi.
Într-un bol mare, amestecă orezul fiert cu amestecul de legume. Umple roșiile scoase cu acest amestec.
Așează roșiile umplute într-o tavă rezistentă la cuptor și coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 de minute sau până când roșiile sunt moi.
Opțional, se stropesc roșiile umplute cu puțin oțet balsamic înainte de servire și se decorează cu frunze proaspete de busuioc.