Rețetă de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone. Un desert sofisticat, dar ușor de preparat
Nu este un secret pentru nimeni că deserturile fac oamenii să fie mai fericiți. Toată lumea adoră să se bucure de o gustare dulce care să le stimuleze instantaneu starea de spirit și să îi facă să se simtă mai bine. Cum se prepară rulada cu portocale întregi și cremă de mascarpone. Este un desert sofisticat, dar ușor de preparat.
- Deserturile fac oamenii să fie mai fericiți
- Cum prepari cea mai bună ruladă cu portocale întregi
- Desertul e unul sofisticat, dar ușor de preparat
Dacă există un lucru pe care aproape fiecare cultură îl are în comun, acesta este dragostea pentru dulciuri. Știința chiar a dovedit că dulciurile te pot face mai fericit!
Rețetă de ruladă cu portocale întregi și cremă de mascarpone
Ingrediente:
Pentru foaie de ruladă:
- 5 ouă de mărime medie
- 125 gr zahăr
- 50 ml ulei
- 125 gr făină
- coaja și sucul de la o portocală
- un praf de sare.
Pentru umplutură:
- 300 gr de mascarpone
- 300 ml de smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
- 100 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- 9 portocale de mărime medie
Mod de preparare:
- prepară mai întâi foaia de ruladă;
- las-o apoi la răcit, timp în care pregătești portocalele și crema de mascarpone.
Cum prepari foaia de ruladă
- separă în două boluri albușurile de gălbenușuri.
- adaugă un pic de sare peste albușuri și amestecă-le până când devin spumoase.
- adaugă treptat, jumătate din cantitatea de zahăr și amestecă intens cu ajutorul mixerului. Când obții o bezea foarte fermă, oprești mixerul.
- gălbenușurile le amesteci bine cu restul de zahăr până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.
- adaugă coaja de portocală răzuită fin, uleiul și sucul de portocală.
- omogenizează bine amestecul, apoi adaugă câte puțin din bezea. Folosește o spatulă pentru amestecare, apoi adaugă treptat și făina cernută.
- pentru coacere, folosește o tavă cu dimensiunile aproximative de 24/42 cm. Așază hârtie de copt în tavă și întinde în ea compoziția pentru foaie. Uniformizeaz-o la suprafață.
- pune tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius
- coace pentru 20-25 de minute.
Cum pregătești umplutura pentru ruladă cu portocale și cremă de mascarpone
- amestecă mascarponele cu smântâna pentru frișcă și zahărul pudră, până când vei obține o compoziție cremoasă
- adaugă puțină sare
- pune vasul cu crema de mascarpone la frigider până când vei monta rulada.
- când foaia de ruladă este coaptă, scoate tava pe un grătar de răcire. Așază peste foaia de ruladă un ștergar umezit și bine stors. Lasă ștergarul acolo până când foaia de ruladă este bine răcită. Răstoarn-o pe o hârtie de copt curată și înlătură de pe ea hârtia pe care a fost coaptă. Întinde peste foaia de ruladă crema de mascarpone cu frișcă.
- curăță portocalele și cu un cuțit îndepărtează câte puțin din capetele acestora
- este important acest pas pentru a le putea așeza lipite una de alta
- așază-le la unul din capetele foii de ruladă, peste crema de mascarpone. Apoi rulează strâns foaia peste portocale.
- împachetează rulada în hârtia de copt și pune-o la rece pentru minimum 2 ore, scrie us.firenews.video.