Rețetă de sarmale Yalanji sau fără carne. Preparatul gustos pentru zilele de post
Stiați că pentru orice preparat cu carne se poate găsi întotdeuna un înlocuitor? Vă prezentăm astăzi o rețetă simplă de sarmale Yalanji, adică sarmale fără carne. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar gustul va fi la fel de bun.
- Cum poți să prepari sarmale fără carne
- Rețetă gustoasă de post
Postul Paștelui e unul dintre cele mai importante de peste an, iar multe persoane încearcă în această perioadă să evite în alimentația lor carnea, laptele și ouăle și să se bucure de produse de materie vegetală.
Îți recomandăm pentru astăzi o rețetă de sarmale fără carne sau numită și sarmale Yalanji. În limba turcă termenul ”yalanji” înseamnă fals, iar în cazul de față ne referim la ”sarmale false”, adică fără carne.
Ingrediente
- frunze de viță de vie
- 5 fire de ceapă verde
- 2 roșii date prin răzătoare
- o jumătate de ceașcă de orez
- o ceapă uscată
- o legătură de izmă
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare pentru rețeta de sarmale Yalanji sau fără carne
Mai întâi de toate vom pune frunzele de viață de vie la opărit în apă clocotită cu sare. Acestea se vor lăsa să se înmoaie, după care le punem deoparte și le lăsăm să se răcească.
Între timp ne vom ocupa de umplutura saramalelor. În puțin ulei vom sota ceapa împruenă cu orez și amestecăm continuu. Adăugăm roșie și o ceașcă plină de apă.
În momentul în care orezul începe să absoarbă apa, vom stinge focul și condimentăm cu sare, piper și izmă. Vom pune câte o linguriță de umplutură în fiecare foaie de viță și o învelim.
După ce am făcut fiecare sărmăluță, așezăm pe fundul unei cratițe câteva frunze de viță de vie, după care punem sărmăluțele în cerc. Adăugăm două cești de apă, vom pune și puțin ulei, după care turnăm și a doua roșie dată prin răzătoare.
La final, vom acoperi cratița cu un capac și lăsăm sărmăluțele să fiarbă la foc mediu pentru aproximativ 50 de minute. După ce au fost gata, acestea se servesc calde și putem să le măncăm cu mămăligă.