Rețetă de șnițele din piept de pui cu fulgi de cocos. Combinația de arome care te va cuceri
Șnițelele din piept de pui sunt o delicatesă pentru toată lumea, iar oamenii le mănâncă într-o mulțime de combinații cu alte preparate. Aproape toată lumea știe deja rețeta, însă, dacă vrei să îți ieși din zona de confort, poți să încerci o combinație de arome care te va cuceri iremediabil. Iată cum se prepară șnițelele din piept de pui cu fulgi de cocos.
- Cum se prepară șnițelele din piept de pui cu fulgi de cocos
- Nu necesită prăjire
Gospodinele folosesc cel mai des fulgii de cocos pentru prăjituri și puțini s-ar fi gândit că aceștia pot să fie utili și pentru șnițele. Deși pare un preparat sofisticat, acestea de prepară repede și cu puțini bani cheltuiți, iar gustul te va surprinde. Până acum, o altă combinație delicioasă care a fost pe placul tuturor au fost șnițelele franțuzești.
Rețetă de șnițele din piept de pui cu fulgi de cocos
Această rețetă este ușor de realizat și au nevoie doar de câteva ingrediente. Trebuie să ai la dispoziție puțină răbdare și câteva informații esențiale, pe care o să ți le prezentăm. Șnițelul din piept de pui cu nucă de cocos poate fi servit cu orice alt preparat, cum ar fi cartofi la cuptor sau cartofi prăjiți, însă și cu salate.
Ingrediente
- 1 kilogram de piept de pui
- 4 ouă
- 4 linguri lapte de nucă de cocos
- 40 de grame de fulgi de nucă de cocos
- 60 de gramde de făină de orez
- ardei iute roșu
- sare, piper – după gust
Mod de preparare
Pentru început, va trebui să tai pieptul de pui în fășii subțiri. Pasul următor este să pregătești ouăle, laptele de cocos și condimentele și să le amesteci în același bol. Vei lua fâșiile de piept de pui și le vei băga în bolul cu amestecul, unde le vei ține timp de 30 de minute. Ulterior, vei amesteca fulgii de nuca de cocos cu făina de orez, pentru a le forma o crustă.
În cele din urmă va trebui să treci pieptul de pui prin acest amestec și să le pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Snițelele trebuie să stea la cuptor timp de 25 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
Cât timp trebuie să lași șnițelele la prăjit
Șnițelele din piept de pui de prăjesc cel mai repde, însă puțini sunt cei care știu care este timpul corect în care trebuie ținute în tigaie.
După ce uleiul s-a încins, este recomandat ca acesta să nu stea la prăjit mai mult de 5 minute pe o parte. În acest fel vor fi la fel de crocante și delicioase precum cele de la restaurant.