Rețetă de tocăniță de linte cu cartofi și chorizo. O delicatesă originară din Spania
Publicat pe 09.02.2025 la 12:17 Actualizat pe 09.02.2025 la 12:17
Românii sunt obșnuiți să gătească tocănița românească cu carne de porc sau de pui. O rețetă originară din Spania te ajută să prepari o adevărată delicatesă, mai rar întâlnită la mesele românești. Iată cum gătești tocăniță de linte cu cartofi și chorizo.
- Rețetă de tocăniță spaniolă
- De ce ingrediente ai nevoie
Mâncarea spaniolă este mai rar gătită în România, astfel că puțini știu cât de delicioasă este. Tocănița cu cartofi, linte și chorizo este delicioasă și un preparat perfect pentru cei care preferă un preparat aromat și delicios.
Rețetă de tocăniță de linte cu cartofi și chorizo
Spaniolii au o cultură culinară foarte diferită față de cea românească în ceea ce privește modul de gătire, dar foarte apropiată ca și gust. Se folosesc, de obicei, ingrediente aromate, cu un gust puternic, iar aroma picantă este întâlnită în multe preparate.
Se folosesc anumite ingrediente pe care românii le gătesc diferit, iar cu ajutorul lor obțin un gust fabulos. Unul dintre vedetele bucătăriei spaniole este chorizo, un cârnat uscat și picant, ideal pentru o mulțime de preparate delicioase. În România, chorizo se folosește cel mai des la pizza, dar iată că este potrivit și pentru o tocăniță de inspirație spaniolă.
Cum gătești acest preparat
Modul de preparate al tocăniței este simplu și se aseamănă cu cel al tocăniței românești. Astfel că poate fi un preparat familiar pentru mulți fani ai acestui preparat din țara noastră.
Ingrediente
- o ceapă galbenă mare
- 6 căni de bulion
- o cană de linte maro
- 1 cartof mare
- 170 de grame de chorizo
- o lingură de usturoi tocat
- o jumătate de linguriță de boia dulce
- un vârf de linguriță de sare
- 3 morcovi mici
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare
Se prăjește chorizo într-o tigaie cu ulei încins până se rumenește. Se scoate pe un șervețel care să îi absoarbă uleiul și se lasă deoparte. În aceeași tigaie se pune ceapa tocată, iar după ce devine sticloasă, se adaugă usturoiul tocat, boia și sare. Se amestecă bine și se mai lasă la călit câteva minute la foc mic.
Se adaugă bulion, linte, cartoful, morcovii și chorizo rumenit. Se adaugă puțină apă și se lasă la fiert, astfel încât să se gătească legumele. Se fierbe la foc mare primele 15 minute, apoi se reduce focul și se mai lasă la gătit până când cartofii și morcovii sunt pătrunși. Se condimentează cu sare după preferințe.