Rețetă de tocăniță de dovleac. Cum să pregătești acest preparat delicios și extrem de sănătos
Publicat pe 29.01.2024 la 08:34 Actualizat pe 29.01.2024 la 08:34
Este luni și cu siguranță vrei să pregătești un preparat delicios și extrem de sănătos, motiv pentru care noi ți-am pregătit cea mai simplă rețetă pentru tocănița de dovleac. Dacă nu ai mâncat până acum acest preparat, atunci este momentul perfect să o faci, deoarece vei rămâne uimit de gustul pe care îl are. Noi îți vom explica cum să pregătești această mâncare. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tocăniță de dovleac
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tocăniță de dovleac este simplă, însă vei avea nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Este un preparat delicios și extrem de sănătos, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o mâncare gustoasă!
Rețetă de tocăniță de dovleac
Ingrediente:
-1 dovleac, curățat și tăiat cubulețe
-2 cepe medii, tocate
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-2 roșii mari, tocate sau o conservă de roșii tăiate
-2 cartofi mari, tăiați cubulețe
-2 linguri de ulei de măsline sau alt ulei pentru gătit
-1 linguriță de boia dulce
-opțional: 1/2 linguriță de boia iute
-1 linguriță de cimbru uscat
-sare
-piper
-2 căni de supă de legume sau apă
-frunze proaspete de pătrunjel sau mărar tocat pentru decor
Mod de preparare:
Începe prin pregătirea tuturor ingredientelor, curățând și tăind dovleacul, ceapa, roșiile și cartofii. Încălzește uleiul într-o oală mare sau cratiță la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi și translucide, aproximativ 5-7 minute.
Adaugă boiaua dulce și boiaua iute, dacă folosești, cimbrul, sare și piper, și amestecă bine. Pune cubulețele de dovleac și amestecă-le cu condimentele din oală. Lasă-le să se călească timp de 5 minute, amestecând din când în când.
Adaugă roșiile tăiate sau conserva de roșii și amestecă bine. Lasă să fiarbă împreună timp de 5-7 minute. Adaugă cubulețele de cartofi și supa de legume sau apa în oală. Amestecă bine și lasă totul să fiarbă la foc mic până când legumele sunt moi și suculente, timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când tocanița are o consistență delicioasă.
Gustă și ajustează condimentele dacă este necesar, adăugând sare și piper sau alte condimente preferate. Servește tocănița de dovleac caldă, presărată cu pătrunjel sau mărar tocat proaspăt. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu ciocolată și rodie. Ce tot ce trebuie să faci, pas cu pas