Rețetă de tocăniță irlandeză vegetariană. Preparatul perfect pentru această toamnă
Am pregătit pentru tine rețeta pe care toți românii au așteptat-o tot anul. Mai exact, tocăniță, însă nu vă gândiți la preparatul tradițional românesc, căci această rețetă este mult mai specială. Este vorba despre o rețetă vegetariană, perfectă pentru zilele de toamnă care bat la ușă. Iată cum să o prepari!
- Cel mai delicios preparat
- Gustos, pentru întreaga familie
- Ușor de gătit
Cu siguranță, acest preparat va fi pe placul întregii familii. Fie că ții post, fie că ești vegetarian ori dacă dorești să îți încânți prietenii, rețeta de tocăniță irlandeză este ideală. Se face rapid, iar gustul este unul inconfundabil.
Rețetă de tocăniță irlandeză
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă tocăniță irlandeză!
Ingrediente:
- 3 cartofi medii
- 2 morcovi
- 2 ardei grași
- 150g ciuperci
- 1 ceapă
- ¼ rădăcina de țelină
- 3 căței usturoi
- ½ ardei iute
- 2 linguri pastă de tomate
- 400ml stoc de legume
- 2 lingurișe ulei de masline
- 2 linguri de făină
- oregano
- pătrunjel proaspat
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
1. Se încălzește uleiul în cratiță, la foc mediu, apoi se adaugă usturoiul, dar și ceapa mărunțită. Se prăjesc până în momentul în care ceapa devine translucidă, apoi se adaugă două linguri de făină.
2. Se amestecă bine și se lasă pe foc pentru aproximativ un minut. Ulterior, se adaugă în cratiță și restul legumelor și se condimentează cu sare, piper, dar și oregano, însă și alte condimente, după gustul fiecăruia.
3. Se prăjesc legumele și se amestecă ocazional, apoi se adaugă două linguri de pastă de tomate și se mai lasă pe foc timp de un minut, apoi se toarnă stoc de legume, până când acoperă legumele.
4. Se aduce la fiert și se reduce focul apoi se lasă pe foc pentru aproximativ încă 20 de minute. Se toarnă apoi în bol și se presară și pătrunjelul mărunțit.