Rețetă de tort cu kiwi și ananas. Un desert delicios pentru post
Publicat pe 08.03.2025 la 14:05 Actualizat pe 08.03.2025 la 14:05
Chiar dacă Postul Paștelui a început deja, există câteva rețete de deserturi care pot fi consumate în această perioadă. Una dintre ele este cea de tort cu kiwi și ananas, care conține și cremă de vanilie.
- Rețetă de tort cu kiwi și ananas
- Un desert delicios pentru post
Majoritatea blaturilor de tort din perioada postului pot fi obținute din făină, apă minerală, zahăr și bicarbonat de sodiu sau praf de copt. Se poate pune și nuci pentru ca blatul să fie ușor crocant.
Rețetă de tort de post cu kiwi și ananas
Ingrediente pentru blat:
- 400 grame zahăr
- 400 ml apă minerală
- 500 grame făină
- ulei
- gem de caise
- bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru cremă:
- budincă de vanilie
- amidon
- făină
- suc de ananas
- margarină
- zahăr pudră
- kiwi
- ananas
- frișcă vegetală
Pentru început, se pregătesc foile de tort. Mai întâi, se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și se face blatul. Se amestecă într-un bol zahărul, apa minerală, bicarbonatul de sodiu și se pune făina. Se adaugă mai apoi și puțin gm de caise și se amestecă din nou.
Se completează cu făină dacă blatul este prea moale și se amestecă din nou. Se lasă la cuptor pentru 20 de minute și se procedează la fel și pentru celelalte două foi de tort. Între timp, se pregătește budinca de vanilie, pentru care se amestecă praful de budincă, amidonul și făina.
Se pune și suc de ananas și se lasă pe foc până când se îngroașă. Se ia de pe aragaz atunci când se obține consistența dorită, iar mai apoi se bate zahărul cu margarina. Se va obține o cremă care se pune peste budincă atunci când este complet răcită. Se asamblează tortul și se poate înmuia fiecare foaie în suc de ananas.
Se pune o foaie, se adaugă o parte din budinca, se adaugă kiwi și ananas și se repetă procesul până se termină foile și crema. La final, se pot pune și câteva bucăți de kiwi și ananas pe deasupra sau alte fructe și se adaugă și frișcă vegetală. Se lasă la frigider câteva ore și apoi poate fi servit