Rețetă de triunghiuri cu brânză din foietaj. O gustare delicioasă și rapidă
Triunghiurile cu brânză din foietaj sunt printre preferatele oamenilor, mai ales calde și proaspăt scoase din cuptor. Dacă până acum te-ai obișnuit cu cele cumpărate de la supermarket, ei bine, trebuie să încerci această rețetă simplă și vei vedea diferența.
- Rețetă de triunghiuri cu brânză
- O idee de gustare pentru iubitorii de foietaje
Cu toții știm ce importante sunt gustările între mese, atunci când acest lucru se întâmplă cu limită. Dacă nu mai vrei să le achiziționezi de la magazin și vrei totuși să obții o adevărată delicatesă rapid, trebuie să încerci rețeta de triunghiuri cu brânză din foietaj. Acest preparat este potrivit și la mesele cu prietenii, dar vor fi adorate și de către copii.
Rețetă de triunghiuri cu brânză din foietaj
Rețea este simplă și ai nevoie de doar câteva ingrediente ieftine, iar modul de preparare este rapid, însă ai nevoie de puțină răbdare pentru a le aranja. De asemenea, se pot servi cu diferite sosuri, cel mai potrivit fiind cel de smântână și mărar.
Ingrediente
- 1 pachet de aluat de foietaj
- 1 kilogram de brânză de mai multe feluri: telemea, pecorino, parmezan, de oaie
- 4 ouă
- 2 legături de mărar verde
- semințe de susan
Pentru sos:
- frunze de busuioc
- smântână clasică
- frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să lași aluatul de foietaj să se dezghețe, iar în acest timp poți să prepari restul amestecurilor. Brânza se dă pe răzătoare, apoi se amestecă cu mărarul tocat, cu două ouă întregi și două albușuri. Cele două gălbenușuri rămase trebuie să le păstrezi pentru uns foietajul.
După ce s-a dezghețat suficient foietajul, trebuie să îl intinzi în foi subțiri, iar apoi să decupezi bucăți în formă de pătrat. Pe fiecare bucată trebuie să pui una sau două linguri din amestecul de brânză, apoi să le închizi în formă de triunghi. Marginile foietajelor trebuie să le unghi cu gălbenușul de ou și se lipesc. Gălbenușul trebuie aplicat și deasupra lor, peste care presari semințele de susan.
După ce ai terminat se împachetat toate triunghiurile, va trebui să le bagi la cuptor timp de 25-30 de minute, la 180 de grade. Până se coace aluatul, poți să pregătești sosul de smântână, adăugând în ea frunzele de mentă tocate și busuiocul. După ce s-au copt suficient, se pot servi.