Rețetă de varză murată de vară. Ingredientul secret pentru un gust delicios
Varza se poate pune la murat și vara, nu numai toamna. Dacă vrei să gătești sarmale delicioase, noi îți prezentăm rețeta de varză murată de vară, dar și ingredientul secret pentru un gust delicios. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de varză murată de vară
- Iată care este ingredientul secret!
Dacă îți dorești să gătești sarmale delicioase și să surprinzi familia un preparat gustos, noi îți prezentăm rețeta de varza murată de vară care este ușor de pregătit și de durată. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețetă de varză murată de vară
Ingrediente:
- două bucăți de varză proaspătă
- două crenguțe cimbru
- patru tije cu flori mărar.
- cinci linguri pline de sare
- 1 zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Luăm varza și o spălăm, iar mai apoi îndepărtam frunzele exterioare. O tăiem pe jumătate, iar pe cealaltă o păstrăm întreagă, dar îndepărtam cotorul. Într-un vas adăugăm sarea, zeama de la lămâie și 5 l de apă. Amestecăm bine până când se dizolvă sarea, iar mai apoi adăugăm mărarul, cimbrul, dar și varza.
Pentru a nu se ridica varza la suprafață putem adăuga o farfurie sau o greutate. Acoperim vasul cu un șervet și îl punem la soare pentru 7-10 zile amestecând din când în când. Dacă vrei să gătești și tu cele mai delicioase sarmalele, ține cont de aceste sfaturi. Poftă bună!