Rețetă de vinete grecești. Un preparat delicios, uşor de gătit
Vinetele conțin fier, calciu și multe alte minerale, motiv pentru care pot fi consumate și coapte la grătar, pe flacără, prăjite, la cuptor sau fierte. Astăzi îți prezentăm o rețetă de vinete la cuptor, mai exact vinetele grecești, tradiționale. Cu siguranță îți vei surprinde întreaga familie cu un astfel de preparat!
- Cea mai delicioasă rețetă
- Vinete grecești, rețeta tradițională
- Ușor de preparat
Mai mult decât atât, vinetele sunt sărace în calorii, dar sățioase. Toți membrii familiei tale sau poate musafirii vor fi cuceriți de aroma inconfundabilă a vinetelor. mai ales având în vedere că a venit și sezonul lor.
Rețetă de vinete grecești
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cele mai delicioase vinete grecești după rețeta tradițională!
Ingrediente:
- 2 vinete
- 4 roșii mari
- 1 ceapă mare tocată
- 3-4 căței de usturoi tocați
- ulei de măsline
- 200 grame de brânză feta
- oregano
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
1. Se spală vinetele, se aruncă codița și se taie pe lung în patru sau în șase bucăți. Se presară cu sare și se lasă ”să se odihnească” timp de o jumătate de oră. Se clătesc sub jet de apă și se șterg cu un prosop de hârtie.
2. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se stropesc cu ulei de măsline și se presară și piperul. Se dă tava la cuptor, timp de aproximativ 25 de minute. Separat se călesc ceapa și usturoiul în ulei.
3. Atunci când ceapa a început să se rumenească, se adaugă roșiile și oregano, dar și sarea. Se lasă pe foc pentru 10 minute, apoi sosul obținut se pune în tavă, peste vinete. Se presară și brânză feta.
4. Se mai lasă la cuptor pentru încă 15 minute, apoi sunt gata de servit.