Rețetă de ceafă marinată la grătar. Cea mai gustoasă friptură, pentru întreaga familie
Dacă urmezii pașii de mai jos, vei obține cea mai fragedă, gustoasă și aromată ceafă de porc la grătar. Toți membrii familiei tale vor avea o cină de neuitat și este momentul să îi uimești cu abilitățile tale în bucătărie. Rețeta este una destul de rapidă și cea mai gustoasă friptură va fi gata într-un timp record.
- Cea mai simplă rețetă
- Cum să prepari cea mai aromată friptură
- Rețeta pas cu pas
Dacă dorești să îți surprinzi familia, dacă ai musafiri sau dacă organizezi un eveniment important la tine acasă, aceasta poate fi rețeta ideală. Te asigurăm că nu vei da greș cu ea.
Rețetă de ceafă marinată la grătar
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai fragedă ceafă marinată la grătar!
Ingrediente
- 1.5 kg ceafă de porc
- 3 căței de usturoi
- 3 lingurițe muștar
- 5 linguri ketchup
- 2 lingurițe miere de albine
- 8 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 plic condimente pentru ceafa de porc la grătar
Mod de preparare
Se taie ceafa de porc în felii egale și fiecare bucată se bate pe o parte și pe cealaltă cu un ciocan pentru snițele. Se amestecă usturoiul zdrobit cu uleiul de floarea soarelui, mierea de albine, ketchupul și muștarul.
Carnea de porc se pune într-o tavă mai adâncă și se toarnă marinata peste ea. Se amestecă foarte bine și se lasă tava la frigider aproximativ o oră. Se scoate ceafa din frigider și se pune pe grătar, până se rumenește bine.