Rețetă gustoasă de Crăciun. Prăjitură cu cremă de zahăr ars
Prăjiturile sunt nelipsite de pe masa de Crăciun, iar dacă vă gândiți la ce alt desert ați putea să mai preparați, iată că prăjitura cu cremă de zahăr ars e cea mai potrivită. Cum se poate face în câțiva pași.
- Prăjitură cu cremă de zahăr ars
- Rețetă pentru masa de Crăciun
Rețetă de prăjitură cu cremă de zahăr ars
Gospodinele sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru masa de Crăciun. Dacă vă gândiți la o prăjitură pe care să o faceți pentru sărbători, cea cu cremă de zahăr ars e una dintre cele mai potrivite. Iată de ce ingrediente ai nevoie:
Pentru foi:
- 2 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 10 linguri de ulei
- 10 linguri de lapte
- amoniac
- făină
Pentru cremă:
- 2 căni de zahăr
- apă
- 5 linguri de făină
- 200 grame margarină
- 3 lingurițe de cacao
Mod de preparare
Mai întâi de toate se vor face foile. Se vor bate ouăle cu zahărul și se adaugă ulterior uleiul, dar și lapte. Se pune amoniacul stins și făina cât curpinde până se face aluatul. Acesta se împarte în trei foi.
Fiecare foaie se va pune la cuptor pe dosul tăvii, după care se lasă la răcit. Între timp ne ocupăm de cremă.
Se vor pune într-un vas pe foc două căni de zahăr care se vor stinge cu o cană de apă. În momentul în care zahărul s-a topit se adaugă făina și laptele până când se formează o cremă. După ce ați amestecat bine încontinuu se va adăuga și margarina cu cele trei lingurițe de cacao.
Se va lua de pe foc și se adaugă un ciocan de esență de rom, după care se lasă puțin la răcit și se va pune în mod egal pe cele trei foi ale prăjiturii.