Rețeta originală de sos tahini. Secretul pe care trebuie să îl știi pentru a face cel mai bun preparat
Dacă inițial tahini era un ingredient neimportant pentru mulți bucătari, acum acest aliment de bază din Orientul Mijlociu este peste tot. Tahini pare că a revoluționat piața alimentelor sănătoase, restaurantele la modă, dar și bucătăriile casnice, căci tot mai multe persoane îl folosesc la multe feluri de mâncare. Iată care este rețeta originală de sos tahini și care este secretul pentru a obține cel mai bun preparat.
- Rețeta originală de sos tahini
- Secretul pe care trebuie să îl știi pentru a face cel mai bun preparat
Despre Tahini știm deja că este un aliment de bază al gătitului din Orientul Mijlociu și mediteranean. Tahini este o pastă vegană super cremoasă și bogată, obținută prin măcinarea fină a semințelor de susan prăjite până la o omogenizare untosă. Tahini bun ar trebui să aibă un gust ușor de nuci în timp ce pasta de tahini slabă calitativ, pe de altă parte, ar putea avea un gust amar și cretos.
Rețeta originală de sos tahini
Sosul Tahini este popular în întreaga Mediterană și Orientul Mijlociu. Acest sos simplu, acidulat și plin de aromă este făcut prin amestecarea unei paste de tahini bogate, cu nuci, cu citrice (suc de lămâie sau suc de lime), usturoi proaspăt și puțină apă pentru a ajuta la consistență.
Ingrediente:
120 de grame de pastă tahini
80 de mililitri de suc de lămâie
2 căței de usturoi zdrobiți sau rași
un sfert de linguriță de sare
60 de mililitri de apă
** dacă vă place sosul tahini picant, adăugați un praf de cayenne sau puțin piper.
Mod de preparare:
-Puneți usturoiul zdrobit sau tocat (cu sare), pasta de tahini și sucul de lămâie în bolul unui robot de bucătărie și amestcați;
- Sosul tahini va deveni mai gros pe măsură ce se emulsionează. Adăugați puțină apă din când în când și amestecați din nou până când ajungeți la consistența dorită, similară cu sosul pentru salată. Gustați și potriviți cu sare.
- Transferați apoi compoziția obținută într-un castron și amestecați cu pătrunjel proaspăt. Serviți cu pâine caldă și o garnitură de legume.