Rețetă pentru supă de roșii cu orez. Preparatul este gata în mai puțin de 30 de minute
Supele sunt consumate în mod frecvent de români, fiind extrem de delicioase, iar timpul de preparare nu este unul îndelungat. Rețeta de supă de roșii va fi gata în doar 30 de minute și ai nevoie de câteva ingrediente.
- Rețetă pentru supă de roșii cu orez
- Preparatul este gata în mai puțin de 30 de minute
Supa de roșii se prepară în mai puțin de 30 de minute și este perfectă, mai ales în timpul verii. Se poate consuma atât caldă, cât și rece, iar gustul este unul deosebit. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar timpul pe care îl vei petrece în bucătărie este unul minim, fiindcă nu este un preparat complicat de făcut.
Supele se număr printre cele mai versatile preparate din bucătăria românească. Ele se pot găti sub diverse forme, pot conține carne sau pot fi de post, astfel că gustul lor este desăvârșit sub orice formă. Timpul de preparare nu este unu lung, astfel că uneori ai nevoie de maxim 30 de minute.
Ingrediente
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 1 kg roșii
- 1 l apă
- 2 linguri orez
- 100 g smântână sau cașcaval
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare
Prima dată se spală roșiile și se taie în felii. Se toacă mărunt și ceapa, apoi se pune apa la încălzit. Untul se topește în oala pentru supă. Se călește ceapa și feliile de roșii, apoi se se mai adaugă apă fierbinte și se mai fierbe timp de 10-15 minute.
Separat, se alege și spală orezul. Se pasează supa prin sită și se adaugă în oala, apoi merge din nou pe foc și se pune orezul. După 5 minute, se pune sare și condimente după gust. La final se stinge focul, se presară verdeață tocată fin și cașcaval ras. Dacă preferi smântâna, se pune în locul cașcavalului.