Rețetă pepene murat. Un deliciu culinar pentru iarnă
Pepenele murat este unul dintre cele mai inedite murături. Are un gust deosebit și poate fi consumat împreună cu multe alte feluri de mâncare. Este o rețetă pe care gospodinele trebuie să o încerce. Iată cum se pune pepenele la murat.
- Rețetă pepene murat pentru iarnă
- Un deliciu culinar
- Cum se pune pepenele în saramură
Rețeta de pepene murat este făcută, în general, de gospodinele care apreciază gustul unic, uşor dulce, uşor acrişor. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:
Ingrediente rețetă pepene murat:
- 1 pepene verde bine copt;
- 4 rădăcini de hrean;
- o căpăţână de usturoi;
- 3 crenguţe de mărar uscat;
- 3 crenguţe de cimbru uscat;
- 3 linguri de sare grunjoasă;
- 3 litri de apă;
Mod de preparare:
Pepenele se spală bine. Se taie apoi în felii groase de aproximativ 2 cm şi apoi în bucăţi, în funcţie de borcanul pe care îl aveţi. Dacă aveţi un borcan cu gura mai largă, care vă permite, puteţi lăsa feliile întregi.
Se aranjează feliile în borcan, cu grijă, să nu zdrobim miezul.
Printre bucăţile de pepene aranjați crenguţele de cimbru şi mărar, căţeii de usturoi decojiţi şi rădăcinile de hrean tăiate în două sau în patru, pe lungime.
Într-un lighean amestecăm apa şi sarea, până aceasta se topeşte. Se toarnă saramura obţinută peste pepene.
Borcanul se închide ermetic cu un capac bine strâns. Se ţine borcanul într-un loc răcoros şi întunecat.
În primele zile va începe să fermenteze, de aceea trebuie să puneţi un recipient sub el. Nu deschideţi capacul sub nicio formă!
Pepenele se murează în aproximativ 2 luni, însă cele mai multe gospodine îl deschid abia în preajma sărbătorilor de iarnă.
Citește și Sucul de pepene roșu - ce beneficii are și cum îl poți consuma