Rețetă ușoară de salată cu somon și avocado. Ce să mănânci sănătos la micul dejun. O gătești în câteva minute
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Trebuie să fie sănătoasă și să aibă multe proteine, cât pentru o zi întreagă. Dacă ești în pană de idei, rețeta de salată cu somon și avocado este alegerea ideală. Este gata în câteva minute și este delicioasă!
- Ce să mănânci sînătos încă de la primele ore ale zilei
- Rețetă delicioasă de salată cu somon și avocado
O zi de succes începe cu un mic dejun delicios, dar mai ales sănătos. Pentru o zi de luni ai nevoie de multă energie, astfel că trebuie să știi ce să mănânci încă din primele ore ale zilei.
Salatele sunt o alegere foarte bună, dacă știi ce ingrediente să adaugi pentru a-ți asigura aportul necesar de nutrienți.
Rețetă de salată cu somon și avocado
Avocado și somonul sunt două dintre ingredientele pe care este recomandat să le consumi împreună. Aduc în organismul tău o mulțime de vitamine, fier și nutrienți. Această salată este suficientă până când vei servi masa de prânz, căci este foarte sățioasă.
Ingrediente
- 2 bucăți de somon file
- 1 avocado copt
- un pumn de nuci
- o rodie
- castraveți
- roșii
- ceapă rosie
- ardei
- salată
Mod de preparare
Se pregătește o tigaie și se pune pe foc. După ce s-a încins, se adaugă cele doup bucăți de somon, peste care se pune sare și piper. După ce s-a gătit pe fiecare parte timp de aproximativ 4 minute, se ia de pe foc, se taie și se toacă mărunt.
Se decojeste somonul și se taie felii. Se spală și taie cuburi medii și celelalte legume, iar mai apoi se adaugă toate într-un bol mare. Se adaugă și somonul și se condimentează. La sfârșit se prăjesc nicile într-o tigaie și se pun în salată.
Ce beneficii are somonul
Somonul este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de pește pe care le poți consuma, carnea este slabă și are foarte puține calorii. Este foarte benefică pentru sănătatea ochilor și a creierului.
Acest tip de pește este recomandat în timpul dietelor, căci are multe proteine și puține calorii. Poate fi adăugat în salate, sau poate fi gătit în tigaie, chiar și fără ulei.
Somonul se poate consuma alături de legume sau poate fi gătit sub formă de sos cu unt, dacă vrei să te bucuri de un preparat toscan.