Salată de gogonele pentru iarna. Rețetă simplă pentru preparatul care face ca zilele friguroase să treacă mai ușor
Unul dintre deliciile din cămară pentru lunile de iarnă este reprezentat de salata de gogonele. Se preapară foarte simplu și dacă urmezi rețeta de mai jos e imposibil să dai greș în ceea ce privete gustul.
- Rețetă de salată de gogonele
- Cum să faci o salată specială pentru zilele de iarnă
Zile de iarnă trec mult mai ușor cu garniturile potrivite, iar salata de gogonele este una dintre cele mai delicioase. Și gogonele murate clasice sunt foarte bune pentru a mai tăia din grăsimea preparatelor de sezon, dar salata de gogonele are o savoare aparte.
Rețetă de salată de gogonele pentru iarna
Asigură-te că gogonelele sunt bune și respectă fiecare pas din rețetă, iar la final vei obține 10 borcane de 500 ml de salată de gogonele numai bună pentru anotimul rece.
Ingrediente
-3 kg de gogonele;
-1 kg de morcov;
-1 kg de ardei grași;
-1 kg de ceapă;
-100 g de sare;
-150 g de zahăr;
-100 ml de oțet 9%;
-100 ml de ulei.
Mod de preparare
Primul pas este tăierea gogonelelor în felii, apoi cepele în semiluni și ardeii grași sub formă de fâșii scurte. Morcovul se dă prin răzătoarea mare. Legumele pregătite se pun într-un vas potrivit și se amestecă. se adaugă sarea și zahărul și se amestecă din nou, apoi se lasă timp de 2 ore, să se odihnească.
După timpul indicat, se adaugă uleiul și se amestecă, apoi se pune salata pe foc și se fierbe timp de 35 de minute.
uleiul și amestecați. Puneți salata pe foc și fierbeți-o timp de 35 minute. Gustați salata și plusați cu sare, zahăr sau piper, dacă este nevoie. După timpul dat, adăugați oțetul și amestecați, apoi lăsați la fiert alte 5 minute.
Salata fierbinte se transferă în borcane sterilizate, care se vor închide ermetic cu capace sterilizate. Conservele se întorc cu capacele în jos și se învelesc cu o pătură călduroasă până se vor răci complet. Când s-au răcit, borbanele pot fi puse în cămară.