Supă cremă de roșii. 5 rețete perfecte pentru o cină de vară
Dacă nu mai știți ce să mai gătiți la cină și totodată vreți să aveți un preparat gustos, dar și destul de rapid, atunci soluția vine chiar acum: supa cremă de roșii. Vă prezentăm 5 rețete cu care o să vă surprindeți familia.
- Rețele gustoase de supă de roșii
- Totul mai simplu decât ai fi crezut
Rețetă de supă cremă de roșii coapte
Ingrediente
- 4-5 roșii
- 3-4 cepe mari
- 3-4 căței usturoi
- 4-5 frunze busuioc
- 3-4 linguri ulei de măsline
- sare
Mod de preparare
Se curăță roșiile de coajă și vor fi tăiate felii, după care vor fi puse într-o tavă. Se adaugă peste ele ceapa curățată și tăiată felii, din loc în loc. Se adaugă și usturoiul tăiat feliuțe și busuiocul, după care se asezonează cu sare și se stropește cu ulei de măsline.
Tava se va pune la cuptor la 200 de grade pentru 30 de minute, după care se vor pune roșiile copate într-un vas. Se mixează compoziția cu un blander vertical. Supa se toarnă în boluri și se adaugă crutoanele.
Supă cremă de roșii proaspete
Ingrediente
- 3 cartofi
- 2 cepe mici
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină rădăcină şi frunze
- 1 ardei gras verde
- 1 gogoşar
- sare
- 1 dovlecel
- 1 păstârnac
- 1-2 bobiţe de piper
- 2-3 lingurite ulei de măsline
- 2-3 căţei de usturoi
- 500 g roşii sau suc de roşii
Mod de preparare
Toate legumele și zarzavaturile se vor curăța și se vor spăla, după care se vor tăia în jumătăți și se pun în oala de supă. Se pun toate legumele la fiert și se adaugă sarea, uleiul, iar apoi se acoperă cu un capac.
În timp ce fierb legumele se pregătesc roșiile. Se opăresc, se decojesc și se zdrobesc cu mixerul sau se dau prin răzătoare.
După ce s-au fiert legumele se scot din zeamă și se zdrobesc cu blenderul până când devine ca un piure. Acesta se adaugă cu zeama de la roșii și astfel se formează supa cream de roșii proaspete. Se adaugă sucul de roșii și se mai pun la fiert până mai dă de câteva ori în clocot.
Supă cremă de roșii cu usturoi
Ingrediente
- 1 kg și jumătate de rosii,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- 1 legatură de patrunjel,
- 3 cătei de usturoi,
- 1 lingură de unt sau de ulei,
- 200 g orez,
- o linguriță de zahăr,
- sare,
- 2 l apă
Mod de preparare
Roșiile bine copate se vor spăla, se rup în bucăți și se pun împreună cu ceapa tăiată într-o oală acoperită la foc mic. Când acestea s-au înmuiat se adaugă un morov miv și pătrunjel, orez, sare, zahăr și usturoi.
Acesta se lasă la fiert aproximativ trei sferturi de oră până când întreaga compoziție se face ca o creamă. Se trece totul prin sită sau blender și se mai dă la foc până mai clocotește de câteva ori.
Supă cremă de roșii cu mozzarella
Ingrediente
- 2 cepe
- 2-3 morcovi
- 1 bucățica mică dintr-o țelină
- 30 ml ulei
- 15 g unt
- 4-5 roșii mari
- 1 l de apă
- sare, piper, busuioc
- Pentru servit : crutoane și mozzarella
Mod de preparare
Ceapa, morcovul și țelina se curăță, se spală și se toacă bucățele, iar într-o cratiță se pune uleiul și untul la foc mic. Aici se adaugă ulterior legumele tocate până când se vor înmuia ușor.
Roșiile se spală și se taie în bucăți, după care se adaugă în oala cu legume. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă și busuioc, după care apă. Întreaga compoziție se dă la fiert aproximativ 15 minute, după care supa se pune în blender și se mixează până se obține o pastă. Aceasta se servește cu crutoane și mozzarella.
Supă cremă de roșii cu cartofi
Ingrediente
- 1 kg roșii
- 5 cartofi albi
- 1 morcov
- 1 țelină mică
- frunze tarhon
- coriandru,sare,piper
- frunze mentă
Mod de preparare
Roșiile se curăță de coajă după ce au fost opărite și se taie cubulețe, apoi se pun la fiert într-o oală cu apă. Se adaugă legumele, cartofii, morcovul și țelina și se vor lăsa la înmuiat urmând să fie condimentate cu sare, piper și frunze de tarhon.
Se lasă 2-3 minute la fiert, apoi se vor scoate și vor trebui să fie pasate. Piureul rezultat se va pune peste zeama în care acestea au fiert, iar pe deasupra se va decora cu frunze de mentă.