Trei rețete de preparate ciudate din România. Multe gospodine nu au auzit de ele
Bucătăria românească se numără ca fiind printre cele mai delicioase din lume, însă, există câteva excepții. Unele preparate te pot uimi și nu ai dori să le guști, indiferent de locul în care te-ai născut.
- Trei rețete de preparate ciudate din România
- Multe gospodine nu au auzit de ele
România este o țară plină de delicii culinare, unele fiind nemaîntâlnite de publicul larg. În anumite zone se fac diverse preparate care pot șoca, însă locuitorii le consideră speciale și abia așteaptă să le consume. Trei rețete care te lasă fără cuvinte vei găsi în rândurile ce urmează.
Curechi cu tăiței
”Curechi” este un regionalism din zona Ardealului și înseamnă varză dulce de vară. Ea se combină cu tăiței, iar rezultatul este unul delicios așa cum este confirmat de locuitorii din zonă. Unii dintre ei spun că este mult mai gustoasă decât varza combinată cu orez. Tăițeii se fac în casă, pentru un gust și mai bun, coca lor fiind dulce și se usucă la soare.
Frunzele de curechi se taie în fășii cât mai subțiri, se pune sare și se amestecă cu o lingură de lemn. Merge pe foc, la călit alături de ceapă și se lasă sub capac, până se înăbușește. Nu se va pune apă, doar o lingură de supă, dacă este necesar.
Tăițeii se usucă bine, apoi se fierb în apă clocotită cu sare pentru 20 de minute. Se adaugă peste varză, apoi se condimentează și se amestecă. Preparatul este delicios și merită împărtășit cu toată familia.
Rotogoale de berbec
În zona Sibiului în perioada când existau familii de oieri, toamna se sacrificau berbecii, iar totul se consuma. Ciobanii spălat testiculele animalelor, le puneau cu slănină și usturoi, apoi le făceau pe grătar sau în tigaie. Când erau servite, se consumau alături de mămăligă fierbinte și puțin vin stropit deasupra delicatesei culinare. După ce se consumau, bărbații considerau că vor avea mai multă putere și vitalitate datorită preparatului.
Păpușile de dragavei
O altă rețetă ciudată se numește păpușile de dragavei, adică din frunze de ștevie, din zona Olteniei. Gospodinele fac mici „păpuși” din frunze pe care le leagă la un capăt și se frig pe jar. Când sunt rumenite, frunzele arse se curăță și vor rămâne cele moi la interior. Se amestecă cu ardei iute, morcovi și ceapă, alături de oțet. Ele se consumau cu mămăligă.