Trucul gospodinelor. Ce să faci ca să nu se lipească clătitele de tigaie
Clătitele sunt pe placul tuturor, însă există câteva trucuri utile pentru a le prepara pufoase, dar mai ales să nu se lipească de tigaie. Clătitele pot fi preparate la micul dejun pentru a-ți lua doza de energie și poate fi un desert delicios atât pentru familia ta, cât și pentru musafiri. Cu toate acestea trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a le prepara frumos și să aibă o culoare aurie. Iată ce să faci ca să nu se lipească clătitele de tigaie!
- Ce să faci ca să nu lipești clătitele de tigaie
- Iată care este cel mai util truc!
Îți dorești clătite pufoase, dar în același timp să nu se lipească de tigaie? Există câteva trucuri utile pentru a le prepara cât mai pufoase și să prindă o culoare aurie. Clătitele sunt pe placul tuturor și pot fi servite atât la micul dejun, cât și la desert. Iată ce să faci ca să nu se lipească de tigaie atunci când le prepari!
Ce să faci ca să nu se lipească clătitele în tigaie
Cele mai frecvente probleme pe care le întâmpini atunci când prepari clătitele sunt atunci când acestea se lipesc de tigaie. Cu câteva sfaturi utile poți învăța cu ușurință să scapi de această problemă, iar unul dintre principalele motive este folosirea unei tigăi greșite.
Atunci când prepari clătitele trebuie să păstrezi o suprafață caldă uniformă, iar dacă tigaia ta este subțire atunci căldura pătrunde mai repede în centru, iar celelalte zone rămân reci. Dacă tigaia pe care o folosești nu are o suprafață antiaderentă atunci șansele ca clătitele să se lipească de tigaie sunt destul de mari.
Dacă tigaia este zgâriată atunci te poți confrunta cu lipirea clătitelor de tigaie. De aceea când gătești este bine să ai grijă și la ustensilele pe care le folosești deoarece te poți confrunta cu mici zgârieturi pe tigaie.
Care sunt cele mai utile sfaturi
Nu este deloc ușor să prepari clătite dacă vrei să-ți iasă perfect, motiv pentru care trebuie să ții cont de câteva sfaturi utile pentru a ieși cât mai delicioase. Dacă vrei să nu se lipească de tigaie trebuie să utilizezi o tigaie potrivită, mai exact să fie antiaderentă și cu o suprafață plată.
Nu este suficient să te bazezi doar pe o tigaie antiaderentă, iar o altă modalitate este să ungi tigaia cu ulei sau cu unt. Este recomandat să folosești 1/2 de linguriță de ulei vegetal sau de canola, însă trebuie să utilizezi destul de puțin deoarece uleiul în exces îți poate cauza probleme.
Căldura este un alt factor care influențează lipirea clătitelor de tigaie, motiv pentru care trebuie să le gătești la un foc mic deoarece dacă flacăra este prea mare, acestea se vor rumeni prea repede pe margini, în timp ce interiorul va rămâne crud și se va lipi de tigaie.
Un alt remediu important este să lași aluatul la odihnit deoarece trebuie să ai răbdare atunci când vrei să le prepari. Mulți bucătari consideră că 20 de minute sunt suficiente pentru a prepara clătite delicioase, dar mai ales să aibă o textură pufoasă și moale.