Secretul celor mai crocanți castraveți murați. Ce trebuie să faci ca să nu se mai înmoaie, după ce îi bagi în borcan
Publicat pe 29.08.2024 la 21:31 Actualizat pe 29.08.2024 la 21:31
Castraveții murați ideali sunt crocanți și aromați. De cele mai multe ori, deși respecți toate regulile, aceștia se înmoaie și nu mai au același gust delicios. De cele mai multe ori devin amari. Iată ce trebuie să faci pentru a te bucura de cei mai crocanți castraveți.
- Ce să bagi în castraveții murați ca să nu se mai înmoaie
- Trucurile care vor da cele mai bune rezultate
A început sezonul murăturilor la borcan. În această perioadă, legumele sunt cele mai proaspete și delicioase, potrivite pentru a le pregăti pentur iarnă. Printre cele mai delicioase sunt castraveții, pe care niciun român nu îi ratează în fiecare sezon.
Ce să adaugi în borcan pentru a prepara cei mai crocanți castraveți murați
Rețeta de castraveți murați este foarte simplă, dar trebuie să respecți câteva reguli importante pentru ca ei să rămână în aceeași formă în care i-ai pregătit inițial. Cea mai mare problemă și greșeală când vine vorba despre castraveți este ca aceștia să se înmoaie.
Ei bine, totul depinde de legumele pe care le alegi și de ceea ce pui în borcan. Este recomandat să folosești cei mai proaspeți castraveți pe care îi găsești, de mărime medie, cu o textură tare. Cu cât castraveții sunt mai mari, cu atât riscă să se înmoaie mai repede.
De asemenea, este foarte important să folosești sare neiodată, căci în caz contrar castraveții vor deveni moi. Un alt ingredient pe care trebuie să îl adaugi în borcan sunt frunzele de vișin. Acestea le dau castraveților o aromă deosebită și o textură crocantă.
Lista completă de ingrediente de care ai nevoie pentru castraveții murați
Indiferent de rețetă și de zona țării, lista de ingrediente pentru castraveții murați este aproape aceeași. Secretul este ca legumele să fie foarte proaspete, iar sarea aleasă să fie cea potrivită pentru murături.
Deși ambele au același gust, textura este cea care face diferența. În acest fel, castraveții murați vor rămâne crocanți și aromați pe tot parcursul iernii. Pot fi consumați și în ultimele luni de primăvară.
- 2.5 kilograme de castraveți
- 2 cepe medii
- boabe de muștar și de piper
- sare neiodată
- 3 rădăcini de hrean
- 2 morcovi medii
- mărar după gust
- usturoi după gust, preferabil o căpățână