Top 6 beneficii ale cartofilor pentru sănătate, potrivit specialiștilor. La ce trebuie să fii atent atunci când îi consumi
Deși, de cele mai multe ori, cartofii sunt asociați cu acele alimente care aduc kilograme în plus, specialiștii spun că există și numeroase beneficii ale consumului, inclusiv pentru siluetă. Secretul constă în modul în care sunt pregătiți și cantitate.
- Top 6 beneficii ale cartofilor pentru sănătate, potrivit specialiștilor
- La ce trebuie să fii atent atunci când îi consumi
De cele mai multe ori, cei care vor să aibă un stil de viață sănătos sau cei care vor să slăbească, elimină complet cartofii din alimentație. Specialiștii au o cu totul altă părere, asta pentru că există studii care arată că au și beneficii, nu doar contraindicații. Această legume are vitamine, minerale și antioxidanți. Cartoful este bogat în vitamina C și B6, având beneficii asupra menținerii sănătății sistemului digestiv și a inimii.
Beneficiile cartofilor pentru sănătate
Studiile arată că această legumă contribuie la menținerea sănătății inimii și ajută la controlul tensiunii arteriale, lucru datorat conținutului mare de fibre, potasiu, calciu și magneziu. Aceste substanțe ajută la scăderea colesterolului din sânge.
Deși mulți ar crede că, de fapt, cartofii îngrașă, cercetătorii au o cu totul altă părere. Această legumă ajută la menținerea greutății, datorat fibrelor. Așadar, potrivit specialiștilor, oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp.
Chiar și așa, nici consumul exagerat de cartofi gătiți sub orice formă, dar mai ales prăjiți, nu este indicată, asta pentru că, într-adevăr, poate influența numărul de kilograme. De aceea, este indicat să fie consumați fierți în salate sau alte preparate sănătoase. Cartofii mai ajută și la reglarea tranzitului intestinal. Fibrele contribuie la normalizarea tranzitului intestinal.
Consumul de cartofi are beneficii asupra tenului
Cartofii conțin vitamin C, iar această substanță acționează ca un antioxidant ș protejează tenul de soare și de toxinele din mediul înconjurător. Un studiu arată că stimulează producția de colagen, previne apariția ridurilor și oferă acel aspect de piele catifelată și sănătoasă.
Pentru că această legumă conține zinc, fosfor, fier, magneziu și calciu, un alt beneficiu al consumului de cartofi este acela de a ajuta la menținerea oaselor sănătoase. Așadar, este recomandat consumul de cartofi și persoanelor în vârstă și prin prisma faptului că ajută la prevenirea bolilor oftalmolog office și luptă împotriva apariției semnelor de îmbătrânire a pielii.