Top cele mai sănătoase tipuri de pește. Ce loc ocupă în clasament sardinele, somonul și păstrăvul
Publicat pe 02.03.2025 la 19:04 Actualizat pe 02.03.2025 la 19:04
Cele mai sănătoase tipuri de pește sunt cele bogate în acizi grași omega-3 și cu un nivel scăzut de contaminare cu mercur, precum somonul din Alaska. Ce loc ocupă în clasament sardinele și păstrăvul.
- Care sunt cele mai sănătoase tipuri de pește
- Ce loc ocupă în clasament sardinele, somonul și păstrăvul
Peștele este o sursă slabă și sănătoasă de proteine, iar peștele gras, cum ar fi somonul, tonul, sardinele și macroul, furnizează acele grăsimi omega-3 sănătoase pentru inimă și creier.
Care sunt cele mai sănătoase tipuri de pește
Peștele este un aliment sănătos, bogat în proteine, deosebit de important pentru acizii grași omega-3, care sunt grăsimi esențiale pe care organismul nostru nu le produce singur.
Asociația Americană a Inimii (AHA) recomandă consumul de pește de cel puțin 2 ori pe săptămână, în special pește gras precum somonul, păstrăvul de lac, sardinele și tonul albacore, care sunt bogate în omega-3.
În timp ce sardinele ocupă primul loc în topul celor mai sănătoși pești, somonul este un concurent apropiat. Acesta oferă multe dintre aceleași beneficii cu o aromă mai blândă. Este o sursă excelentă de acizi grași omega-3 sănătoși pentru inimă și proteine de înaltă calitate, iar la fel ca sardinele, somonul furnizează și vitamina D.
Pești pe care nu ar trebui să îi mănânci niciodată
Există o mulțime de motive pentru a mânca pește și pentru a varia consumul, însă nu toți peștii sunt siguri din cauza nivelurilor ridicate de mercur și a problemelor de mediu.
FDA recomandă să nu se consume macrou regal, marlin, somn portocaliu, rechin, pește-spadă, tilefish și ton obez, deoarece aceste specii tind să acumuleze niveluri periculos de ridicate de mercur, care pot prezenta riscuri pentru sănătate, în special pentru femeile însărcinate, copiii mici și persoanele cu anumite afecțiuni medicale, scrie eatingwell.com.