Acces Direct. Cum să mănânci sănătos, chiar și de Sărbători. Sfaturile nutriționistului Carmen Brumă: ”Eu nu mă hrănesc doar cu aer”
Sărbătorile de Iarnă se apropie cu pași repezi și, bineînțeles, mâncărurile tradiționale și bucatele din belșug ne pot aduce câteva kilograme în plus în această perioadă. Nutriționistul Carmen Brumă a oferit cele mai importante sfaturi pentru cei care vor să mănânce sănătos, inclusiv de Crăciun și de Revelion, la Acces Direct.
- Ce punem pe masă de Sărbători
- Cum să nu ne îngrășăm
- Ce ar trebui să conțină cina de Crăciun și Revelion
Carmen Brumă a demontat toate zvonurile în direct, la Acces Direct, spunând că ea nu se hrănește doar cu „aer” sau cu „frunze”, așa cum afirmă unii și că mănâncă exact ca un om normal, din moment ce are nevoie de energie, pentru că face și mult sport.
Cum să mănânci sănătos, chiar și de Sărbători
Carmen Brumă a mărturisit ca pentru a avea energie și a te simți bine în pielea ta îți trebuie ”combustibil”, adică mâncare potrivită. De asemenea, nutriționistul a spus că nu este interzis ca masa de Sărbători să fie plină de sarmale, cârnați, cozonac, chec sau prăjituri.
Ei bine, cheia succesului este disciplina, dar trebuie să aveți în vedere și anumite strategii alimentare pe care să le respectați cu strictețe. De exemplu, ați putea concentra toate alimentele care îngrașă în prima parte a zilei.
Astfel îi puteți da organismului șansa și răgazul să ardă, să consume alimentele, până seara. De altfel, în cazul în care vă aflați la cină, seara, alături de invitați, ar trebui să vă rezumați la două pahare de alcool.
Ce ar trebui să conțină cina de Crăciun și Revelion
De asemenea, masa de seară ar trebui să conțină o salată din legume proaspete, deoarece acestea conțin foarte multe fibre și apă și astfel te vei sătura mai repede. Poate fi vorba despre o salată din fructe și legume proaspete, cum ar fi roșii, castraveți, salată verde sau orice combinație îți dorești.
”Poți să ai friptură cu salată și un pahar de vin. Nu e nicio tragedie dacă lucrul ăsta se întâmplă în perioada Sărbătorilor. Cozonacul e bun, dar până în ora 15. După ce mănânci cozonacul, îl iei frumos pe soțul și vă plimbați. Pe unde puteți, în aer liber”, a povestit Carmen Brumă.
Mai mult decât atât, Carmen Brumă a mărturisit că aceste reguli ar trebui să fie respectate și în cazul în care avem musafiri, am putea încerca să îi chemăm la ospăț pe la ora prânzului. Mișcarea este esențială, la fel ca hidratarea.