8 trucuri pentru un piure mai cremos. Așa îl prepară și bucătarii din restaurante
Publicat pe 18.01.2024 la 14:05 Actualizat pe 18.01.2024 la 14:05
Ai avut nevoie de o garnitură specială de fiecare dată când ai gătit un preparat? Piureul este alegerea făcută de cele mai multe gospodine. Însă, pentru a avea parte de un preparat că la carte, trebuie să ții cont de câteva trucuri.
- Opt trucuri pentru un piure mai cremos
- Așa îl prepară și bucătarii din restaurante
Piureul este un preparat extrem de gătit mai ales în România, iar asta datorită timpului scurt pe care gospodinele îl petrec în bucătărie. Acest preparat este, fără doar și poate, o adevărată delicatesă în bucătăria noastră, cu o textură cremoasă și un gust delicios.
8 trucuri pentru un piure mai cremos
Cu siguranță, prepararea unui piure de cartofi cremos și delicios este o artă care poate transforma o masă obișnuită într-una specială. Fără doar și poate, cest preparat de cartofi rămâne unul dintre cele mai iubite și versatilă garnitură în bucătăria românească.
Datorită texturii sale cremoase, piureul este o garnitură excelentă pentru multe feluri de mâncare tradiționale românești, mâncărurile ce conțin carne sau chiar pentru pește.
Așa îl prepară și bucătarii din restaurante
În acest fel, prepararea acestui preparat de cartofi poate părea simplă, însă există câteva greșeli subtile care pot transforma un piure potențial delicios într-unul apos și lipsit de savoare.
Există câteva reguli de care trebuie să ții cont atunci când gătești piureul.
1. Folosirea unui singur tip de cartofi.
Primul lucru de care trebuie să ții cont atunci când prepari piureul de cartofi este să ții cont de sortimentul ales. Ei bine, fiecare sortiment are un conținut diferit de apă și amidon, iar amestecul corect poate face diferența între un piure pufos.
2. Nespălarea cartofilor.
Pe lângă coaja care trebuie curățat, este important să-i speli bine înainte cartofii înainte de a-i pune la fiert, iar asta pentru a îndepărta orice murdărie care ar putea intra în contact cu miezul.
3. Fierberea cartofilor direct în apă fierbinte.
Pe lângă sfaturile oferit până acum, metoda corectă este să începeți cu cartofii în apă rece, pentru a se găti uniform și în același timp.
4. Fierberea cartofilor la foc mare.
În schimb, trebuie să știi că fierberea cartofilor se face la foc mediu spre mic pentru a evita gătirea neuniformă.
5. Prepararea cartofilor fără sare.
Important este să adaugi sare în apa de fierbere a cartofilor pentru a adăuga gust.
6. Scurgerea inadecvată a cartofilor.
Înainte de a prepara piureul, asigură-te că scurgi bine cartofii și, dacă mai rămâne apă, transferă-i pe foc pentru încă 1-2 minute pentru a evapora excesul de lichid.
7. Adăugarea untului cald.
Apoi, untul trebuie adăugat rece, pentru a se încorpora uniform în piure. Untul cald poate crea cocoloașe.
8. Folosirea laptelui rece.
Nu în ultimul rând, este important să încălzești laptele înainte de a-l adăuga în piure pentru a menține textura pufoasă a cartofilor.
CITEȘTE ȘI: Secretul gospodinelor pentru cel mai cremos și delicios piure. Cum trebuie să-l prepari