Alimentele care nu expiră timp de 10 ani. Este bine să ai în casă aceste produse
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 03.02.2023 la 22:58
Actualizat pe 03.02.2023 la 22:58
Specialiștii au descoperit că existe alimente care nu expiră nici după data trecută pe ambalaj, ci pot fi consumate și la 10 ani distanță, după ce au fost cumpărate. Studiile mai arată că, în perioada pandemiei, oamenii au fost tot mai preocupați pentru a-și face provizii, de unde a rezultat concluzia că există alimente care pot fi păstrate și pentru câțiva ani.
- Alimentele care nu expiră 10 ani
- Ce au descoperit specialiștii
Specialiștii au ajuns la concluzia că există anumite alimente care nu își schimbă proprietățile, dacă sunt ținute mai multe timp ori după data expirării. În plus, aceste produse pot fi folosite în rețete rapide, numărându-se astfel printre alimentele de bază în caz de situații extreme.
Alimentele care nu expiră timp de 10 ani
Printre produsele extrem de populare, se numără fasolea. Fie că este vorba despre cea boabe ori păstăi, acest aliment poate fi păstrat ani întregi, chiar și după data expirării.
Producătorii au luat în calcul acest lucru, de aceea, pe ambalaj, de aceea, termenul a fost prelungit, decizie influențată într-o oarecare măsură de perioada pandemiei.
Un alt aliment care face parte din aceeași categorie este porumbul. Indiferent că este vorba de cel uscat ori de cel la conservă, cerealele pot fi folosite și integrate în diferite rețete ușor de pregătit. Porumbul se păstrează mai bine dacă este pus într-un loc închis și aerisit.
Și biscuții fac parte din aceeași categorie. Doar că, este vorba de acele produse făcute în casă ori cumpărate din comerț, care conțin doar apă, sare și făină.
Cu toate că se vor întări, biscuții pot fi înmuiați în apă și folosiți ca bază în supe. Deși sună cel puțin ciudată, ideea a pornit de la raționalizarea mâncării în timpul Războiului Civil, când bucătarii erau nevoiți să integrezi toate alimentele.
Următorul aliment este mierea. Cunoscută pentru beneficiile sale atât pentru imunitate, dar și în tratarea unor boli mai serioase, produsul poate fi păstrat fără probleme timp de 10 ani, dacă este ținut într-un loc închis, la temperatura camerei. Mierea își păstrează proprietățile și după această perioadă.
Iubitorii de paste trebuie să știe că termenul de valabilitate al produselor poate fi extins printr-un truc simplu. Și pastele pot fi păstrate fără probleme timp de 10 ani, doar că trebuie ferite de umezeală ori căldură și pot fi consumate și după o perioadă mai lungă fără probleme.
Și ovăzul poate fi păstrat până la 10 ani. În plus, specialiștii chiar recomandă celor care vor să slăbească să consume terci de ovăz indiferent că este vorba de micul dejun, prânz sau cină, pentru că preparatul este sățios. La fel ca alte produsele menționate mai sus, ovăzul trebuie ferit de lumină și umezeală.
Citește și: 7 alimente care te fac mai inteligent. Ce trebuie să mănânci ca să îți îmbunătățești sănătatea creierului