Beneficiile neştiute ale untului alimentar
Publicat pe 07.01.2019 la 12:28 Actualizat pe 07.01.2019 la 12:32
Untul devenise, în secolul trecut, un produs blamat, odată cu creşterea popularităţii margarinei, considerată atunci mai sănătoasă, fiind produsă din grasime vegetală. Între timp, s-a descoperit că margarina poate conţine grăsimi dăunătoare organismului, untul revenind în graţii.
Untul devenise, în secolul trecut, un produs blamat, odată cu creşterea popularităţii margarinei, considerată atunci mai sănătoasă, fiind produsă din grasime vegetală. Între timp, s-a descoperit că margarina poate conţine grăsimi dăunătoare organismului, untul revenind în graţii.
Principalele beneficii ale consumului de unt sunt următoarele: Este bogat in antioxidanţi, conţine vitaminele A si E, previne apariţia cancerului de colon şi menţine sănătatea inimii.
Este o sursă bună de colesterol care ajută organismul. Grăsimile saturate din unt ajută sistemul imunitar. conţine vitamina K2 previne apariţia cariilor dentare.